Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Faroe Islands Darts Open 2022

WDF Weekoverzicht: Zweden domineert op Faeröer-eilanden

Afgelopen weekend stonden er WDF-toernooien op het programma in Oostenrijk, Gibraltar en de Faeröer-eilanden. Een Nederlander wist op de Faeröer-eilanden een knappe halve finale te behalen. Lees hier meer.

International Youth Challenge

In Oostenrijk werd in Wenen het ‘Gold’-gerankte International Youth Challenge georganiseerd. De finalisten van de meisjes- en jongenstoernooien zouden zich automatisch kwalificeren voor de WDF World Masters eind dit jaar. In totaal streden 12 meisjes en 51 jongens om de felbegeerde titels in Oostenrijk.

Bij de meisjes werden er gespeeld in 4 poules met drie spelers, waarbij de top twee van elke poule zich kwalificeerde voor de kwartfinales. Uiteindelijk bleven er een Hongaarse en een Italiaanse over; Tamara Kovács tegen Aurora Fochesato. Kovács was in de halve finales te sterk voor landgenoot Turai, terwijl Fochesato met 4-0 won van de Duitse Klupsch. De finale ging in het begin erg gelijk op, maar uiteindelijk was het de talentvolle Italiaanse die de laatste twee legs won met o.a. een 160-finish voor een 5-2 overwinning.

Bij de jongens werd in gespeeld in 16 groepen, drie groepen van 4 spelers en dertien groepen van 3 spelers. Bij elke groep kwalificeerde de top 2 zich voor de laatste 16. Veel verschillende nationaliteiten waren nog aanwezig in de knock-out fase waaronder Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Denemarken en Slowakije. Uiteindelijk bleven er twee Duitsers over in de finale; Liam Mändl-Lawrence en Yorik Hofkens. Lawrence versloeg in de halve finale knap Andras Borbély met 5-3, terwijl Hofkens in de andere halve finales met dezelfde cijfers won van de Deen Robin Stegler.

Lawrence begon als beste aan de finale door de eerste drie legs te pakken, met o.a. een 12-darter. Hofkens kwam met een 19- en 20-darter terug tot 3-2. Vervolgens gingen er weer twee legs naar Lawrence die zo op matchpoint kwam. Toch gaf Hofkens niet zo maar op, hij pakte opnieuw twee legs op rij waardoor hij terug kwam tot 5-4. Verder liet Lawrence het niet komen, met een 17-darter pakte hij de titel.

Meisjes
Halve finales
Tamara Kovács 4-2 Krisztina Turai
Aurora Fochesato 4-0 Marlene Klupsch

Finale
Aurora Fochesato 5-2 Tamara Kovács

Jongens
Halve finales
Yorik Hofkens 5-3 Robin Stegler
Liam Mändl-Lawrence 5-3 Andras Borbély

Finale
Liam Mändl-Lawrence 6-4 Yorik Hmofkens

Torshavn Open

Afgelopen zaterdag werd op de Faeröer-eilanden de Torshavn Open gespeeld, een toernooi in de categorie brons. In totaal kwamen er 79 heren en 16 dames op het toernooi af. Zo waren er spelers uit Zweden, IJsland, Hongarije, Schotland en Nederland aanwezig. Erik van Manen deed mee om de Nederlandse eer hoog te houden.

Bij de heren waren het vooral de spelers uit Zweden die wisten te domineren. Van de kwartfinalisten kwamen er 3 uit Zweden, 2 uit Denemarken, 2 uit Schotland en één uit Hongarije. Uiteindelijk bleven er ook twee Zweden over in de finale, namelijk Edwin Torbjörnsson en Ricky Nauman. In de halve finales wist Torbjörnsson met 4-0 te winnen van Niels-Jørgen Hansen, die een ronde eerder de nummer één geplaatste Andreas Harrysson uitschakelde met een gemiddelde van 91. Nauman versloeg in de halve finales met 4-1 de Schot Scott Winder.

Nauman mocht de finale begon, maar leverde meteen zijn eigen leg in. Nauman miste 3 pijlen op de dubbel, waarna Torbjörnsson via dubbel 14 meteen break. De break werd even later ook verzilverd in 17 darts. In de derde leg was het wederom Torbjörnsson die enorm sterk scoorde. Via dubbel 8 brak de Zweed opnieuw. Met een 71-finish kwam Torbjörnsson op matchpoint. Toch kwam Nauman nog op het scorebord, dit keer wist hij eigen leg wel te houden en kwam zo terug tot 4-1. Een leg later maakte Torbjörnsson het echter wel af, via dubbel 6 pakte hij zijn allereerste WDF-titel in zijn carrière.

Bij de dames ging de titel naar Maud Jansson. De Zweedse versloeg in de halve finale de nummer één geplaatste Anna Forsmark en in de finale was ze met 4-2 te sterk voor haar landgenoot Susianne Hägvall.

Heren
Halve finales
Edwin Torbjörnsson 4-0 Niels-Jørgen Hansen
Ricky Nauman 4-1 Scott Winder

Finale
Edwin Torbjörnsson 5-1 Ricky Nauman

Dames
Halve finales
Maud Jansson 4-1 Anna Forsmark
Susianne Hägvall 4-2 Krisztina Csombok

Finale
Maud Jansson 4-2 Susianne Hägvall

Gibraltar Open

Afgelopen weekend werd in Gibraltar ook het jaarlijkse Gibraltar Open gespeeld. Helaas is er tot nu toe weinig bekend over de uitslagen, maar de winnaars zijn wel bekend. Bij de jeugd ging de titel naar de 12-jarige Nico Bado. De titel bij de dames ging naar Paula Jacklin, die in de finale won van Diane Nash. Ten slotte werd het herentoernooi gewonnen door Paul Marsh, hij rekende af met de Catalaan Carles Arola met 4-2. Zodra er meer informatie bekend qua uitslagen, zal dat hier geplaatst worden.

Faroe Islands Darts Open

Het WDF-weekend werd afgesloten op de Faeroër-eilanden met het ‘Bronze’-gerankte Faroe Islands Darts Open. Bij de heren deden 69 spelers een gooi om de titel, terwijl bij de dames er 14 spelers streden om de titel.

Waar zaterdag Torbjörnsson, Nauman, Hansen en Winder succes hadden, was dit op de zondag niet het geval. Torbjörnsson, Nauman en Winder verloren allemaal bij de laatste 32 en pakten dus geen punten. Hansen verloor bij de laatste 16. Bij de halve finales bleven er drie spelers uit Zweden over en een Nederlander. Erik van Manen kende een goede stabiele dag, maar moest zich in de halve finales met 4-2 erkennen in de jonge Viktor Tingström. In de andere halve finale won Henrik Sjöberg verrassend met dezelfde cijfers van de nummer één geplaatste Andreas Harrysson.

De jonge Viktor Tingström mocht de finale beginnen en deed dat met een 18-darter. Henrik Sjöberg antwoordde vervolgens erg goed. Hij won drie legs op een rij met o.a. een 113- en 115-finish. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee voor 4-2. In leg 7 kreeg Tingström meerdere pijlen op de dubbel om er 4-3 van te maken, maar miste. Sjöberg wist zijn achtste matchdart wel te raken en werd daarmee de tweede Zweed van het weekend die zijn allereerste WDF-titel op zijn naam schreef.

Net als zaterdag stonden dezelfde vier namen in de halve finales. Dit keer een andere finale. Anna Forsmark won met 4-1 van Maud Jansson. Susianne Hägvall bereikte voor de tweede keer de finale, opnieuw versloeg ze met 4-2 Krisztina Csombok. Toch was het Forsmark die haar derde WDF-titel in 9 dagen pakte, ze won de finale met 4-3 na meerdere matchdarts van beide dames.

Heren
Halve finales
Viktor Tingström 4-2 Erik van Manen
Henrik Sjöberg 4-2 Andreas Harrysson

Finale
Henrik Sjöberg 5-2 Viktor Tingström

Dames
Halve finales
Anna Forsmark 4-1 Maud Jansson
Susianne Hägvall 4-2 Krisztina Csombok

Finale
Anna Forsmark 4-3 Susianne Hägvall

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *