Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Edwin Torbjörnsson

WDF Weekoverzicht: Zweeds succes op Faeröer-eilanden

Afgelopen weekend stonden er drie toernooien in de categorie ‘Bronze’ op het programma voor de WDF. Diverse darters reisden af naar Amerika en de Faeröer-eilanden. Lees hier meer.

Torshavn Open

Afgelopen zaterdag wonnen Björn Lejon en Maud Jansson het ‘Bronze’-gerankte Torshavn Open. In een deelnemersveld van 77 heren versloeg Lejon in de finale Ivan Madsen 5-4 om zijn allereerste WDF-rankingtitel te pakken. Bij de dames was Maud Jansson de sterkste, zij versloeg de Noorse Elin Eikesdal met 4-1 in de finale. Eikesdal rekende eerder in de halve finale met 4-3 af met de nummer één geplaatste Anna Forsmark.

Heren
Halve finales
Björn Lejon 4-2 Brian Lokken
Ivan Madsen 4-2 Ole Johan Klyve

Finale
Björn Lejon 5-4 Ivan Madsen

Dames
Halve finales
Elin Eikesdal 4-3 Anna Forsmark
Maud Jansson 4-0 Milou Emriksdotter

Finale
Maud Jansson 4-1 Elin Eikesdal

White Mountain Shootout

Zaterdag stond in Shelburne het ‘Bronze’-gerankte White Mountain Shootout op het programma. Veel grote namen waren aanwezig, waardoor Kevin Luke en Cali West als nummer één geplaatst waren bij de heren en dames. Luke haalde de finale, waarin hij Keith Way trof. De Canadees was scorend net iets sterker en dat resulteerde uiteindelijk in een 5-3 zege en de titel.

Bij de dames maakte West haar status waar, zij pakte de titel door Marlise Kiel in de finale met 5-4 te verslaan. In de halve finales had ze ook al een beslissende leg nodig om Carolyn Mars te verslaan.

Heren
Halve finales
Kevin Luke 4-2 Josh Decker
Keith Way 4-0 Colm Neilson

Finale
Keith Way 5-3 Kevin Luke

Dames
Halve finales
Cali West 4-3 Carolyn Mars
Marlise Kiel 4-0 Maria Carli

Finale
Cali West 5-4 Marlise Kiel

Faroe Islands Darts Open

Afgelopen zondag stond er nog een WDF-toernooi op het programma op de Faeröer-eilanden. Opnieuw twee spelers uit Zweden pakten de titels. Edwin Torbjörnsson was net als vorig jaar succesvol, toen won hij de Torshavn Open. Met o.a. een gemiddelde van 96 in de laatste 16 bereikte de Zweed de finale, waar hij John Scott trof. Met een gemiddelde van 86 gunde Torbjörnsson zijn Engelse tegenstander geen enkele leg. Bij de dames troffen de nummer één en twee geplaatste spelers elkaar in de finale; Anna Forsmark tegen Maud Jansson. De dubbel kwam er niet voor Jansson, Forsmark versloeg haar met 4-1 en pakte daarmee haar zevende WDF-titel.

Heren
Halve finales
John Scott 4-1 Björn Lejon
Edwin Torbjörnsson 4-0 Niels Jorgen-Hansen

Finale
Edwin Torbjörnsson 5-0 John Scott

Dames
Halve finales
Anna Forsmark 4-0 Brynja Herborg Jónsdóttir
Maud Jansson 4-2 Anja Springborg Larsen

Finale
Anna Forsmark 4-1 Maud Jansson

Image courtesy of FOTO: Havnar Dartfelag
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *