Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Thomas Junghans

WDF Weekoverzicht: Zwitser pakt dubbel in Cyprus

Afgelopen weekend stonden er slechts twee WDF-toernooien op het programma. In Cyprus werden de eerste edities van de Cyprus Masters en Classic afgewerkt. Lees hier meer.

Cyprus Classic

Zaterdag stond het ‘Bronze’-gerankte Cyprus Classic op het programma. Een totaal van 108 heren en 10 dames kwamen op het toernooi af. Bij de heren waren Thomas Junghans, Erik van Manen, Scott Walters en Stefan Hajek waren de geplaatste spelers. Slechts twee daarvan bereikten de laatste 16, Junghans en Walters. Van Manen verloor in zijn openingspartij, terwijl Hajek zich bij de laatste 32 moest erkennen in John Ross.

Junghans en Walters stoomden vervolgens door naar de halve finales, die zondagmiddag op het programma stonden. Junghans maakte zijn favorietenrol waar en versloeg Petros Christodoulou met 4-1. In de andere halve finale moest een beslissende leg doorslag geven tussen Nikolaou en Walters. De Cyprioot won de elfde leg en bereikte zo zijn allereerste WDF-finale.

De finale begon met vier legs die werden gehouden door de speler die hem begon. In de vijfde leg miste Nikolaou vier pijlen op de dubbel, waardoor Junghans de nodige break plaatste. Met een 56-finish brak hij en een leg later kwam de Zwitser op matchpoint door een 14-darter te produceren. In de zevende leg maakte Junghans het af, een 16-darter zorgde voor een 5-2 zege en zijn derde WDF-titel.

Bij de dames won de Oostenrijkse Christiane Muzik haar allereerste WDF-titel. In de finale versloeg ze Artemis Xiari met duidelijke cijfers; 4-0.

Heren
Halve finales
Thomas Junghans 4-1 Petros Christodoulou
Andreas Nikolaou 4-3 Scott Walters

Finale
Thomas Junghans 5-2 Andreas Nikolaou

Dames
Halve finales
Christiane Muzik 4-2 Stefani Ignatiou
Artemis Xiari 4-2 Christina Ioannou

Finale
Christiane Muzik 4-0 Artemis Xiari

Cyprus Masters

Op de zondag werd er gestart met de Cyprus Masters, ook een toernooi in de categorie ‘Bronze’. Een totaal van 118 heren en 8 dames streden om de titels op het eiland in de Middellandse Zee. Bij de heren waren Thomas Junghans, Erik van Manen, Scott Walters en Kostas Pantelidis waren de geplaatste spelers. Alle vier speelden erg sterk en bleven zo ook over in de halve finales. Pantelidis had in de kwartfinales met 4-1 gewonnen van ex-tourcardhouder John Michael.

Junghans bereikte zijn tweede finale van het weekend, met 4-1 werd Kostas Pantelidis verslagen. In de andere halve finale had Walter zijn slechtste partij van het weekend, de Engelsman gooide een gemiddelde van slechts 57. De Nederlander Van Manen profiteerde optimaal en bereikte met een 4-0 zege de finale in Limassol.

Junghans begon erg sterk aan de finale, de Zwitser won de eerste drie legs in 19,17 en 16 pijlen voor een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kwam Van Manen op het scorebord, mede door missers op de dubbel van Junghans. Met een 16-darter werd het 3-1, maar verder dan dit kwam de Nederlander niet. Junghans won de laatste twee legs in 17 en 13 darts om zo ongeslagen te blijven in Cyprus!

Bij de dames sloeg Christiane Muzik de dubbelslag. Dit keer moest er wel een beslissende leg aan te pas komen, maar dankzij een 17-darter werd Popi Althanasiou met 4-3 verslagen in de finale.

Heren
Halve finales
Thomas Junghans 4-1 Kostas Pantelidis
Erik van Manen 4-0 Scott Walters

Finale
Thomas Junghans 5-1 Erik van Manen

Dames
Halve finales
Popi Athanasiou 4-1 Stefani Ignatiou
Christiane Muzik 4-0 Natalie Andreou

Finale
Christiane Muzik 4-3 Popi Althanasiou

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *