Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lakeside

WDF WK aangekondigd voor december, keert jaarlijks terug

De WDF heeft vandaag de details bekend gemaakt van het WK van 2023. Vanaf volgend jaar vindt het prestigieuze toernooi elk jaar plaats in begin december.

Lang was er veel onduidelijkheid over het WDF WK: wanneer vindt het plaats, vindt het überhaupt plaats? De WDF kwam vandaag eindelijk met duidelijkheid. Vanaf volgend jaar zal het WK elk jaar gehouden worden in de eerste weken van december, net voor het PDC WK. Tussen 2 en 10 december 2023 vindt de editie van volgend jaar plaats. Al eerder werd er bekendgemaakt dat er ook een deal was gemaakt met Lakeside: de aankomende drie jaar keert de WDF sowieso terug naar deze iconische locatie.

Naast deze aankondiging maakte de WDF ook bekend dat de ranglijst van 1 naar 2 jaar gaat. Voor het WK van 2024 zullen dus alle resultaten in 2023 én 2024 meetellen.

48 mannen en 24 vrouwen kregen al een uitnodiging voor de editie van 2023. Mochten hiervan spelers zich uiteindelijk nog terugtrekken (spelers die op Q-School een tourkaart winnen mogen bijvoorbeeld niet spelen), dan zullen hun plekken worden ingevuld via de ranglijst zoals deze op 30 oktober 2023 is. Ook wordt er pas op deze datum gekeken naar wie er een geplaatste status krijgt voor het WK, al zullen er aan de spelers (de 48 en 24 al gekwalificeerden zijn verzekerd van hun plek) alleen dus wat veranderen bij terugtrekking.

Image courtesy of FOTO: WDF
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *