Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra

WDF WK: Deelnemersveld met drie Nederlanders

Net als bij de PDC zit ook bij de WDF het seizoen erop. Het WK is in aantocht, alleen een kwalificatietoernooi wacht nog. Drie Nederlanders hebben zich geplaatst voor de terugkeer naar Lakeside.

Mannen

Voorafgaand aan het laatste weekend leek het deelnemersveld bij de mannen al redelijk vast te staan. Slechts één positie is nog veranderd: Dave Prins is voorbij Kevin Luke gegaan en mag zo terugkeren in Lakeside. Richard Veenstra is door een topweekend in Italië nog gestegen naar plek negen op de ranglijst en mag zich daardoor een geplaatste speler noemen. ‘Flyers’ stroomt hierdoor pas in ronde twee in. Brian Raman voert de lijst aan, terwijl de Fransman Thibault Tricole als nummer twee naar Lakeside gaat. Wayne Warren hoopt zijn (BDO) wereldtitel te verdedigen vanaf plek drie. De 14-jaar oude Luke Littler is als nummer acht geplaatst, een ongelofelijke prestatie. Jules van Dongen reist als nummer elf af naar Engeland: de Nederlandse-Amerikaan geldt als outsider voor de titel.

Kolom 2 bevat de spelers die tussen plek 17 en 32 eindigden. Deze spelers beginnen in ronde één en nemen het op tegen spelers uit kolom 3. Martin Adams en Paul Hogan keren zo terug op Lakeside, een podium waar beide mannen vele wedstrijden wonnen. Francesco Raschini wordt de eerst Italiaan ooit op een WK, terwijl onze zuiderbuur John Desreumaux zijn debuut gaat maken. Connor Scutt geldt als outsider voor de titel: de Engelsman is uitstekend in vorm.

In kolom 3 bevinden zich veelal international spelers. Haupai Puha en Landon Gardiner plaatsten zich uit Nieuw-Zeeland, al hadden zij hier wel afzeggingen van Ben Robb en Warren Parry voor nodig. Ook Justin Thompson keert terug op Lakeside: de Australiër verkreeg zijn plek door afzegging van Donovan Lottering. De laatste vier plekken worden aankomende zondag nog vergeven. In zowel Engeland als Nederland wordt er een kwalificatietoernooi gehouden, twee spelers uit beide toernooien halen het WK nog. Zo ligt er nog een mogelijkheid voor Nederlanders om Richard Veenstra te vergezellen.

Vrouwen

Waar bij de mannen nog één verandering plaatsvond, bleef bij de vrouwen alles hetzelfde. Jo Clements redde het net niet, waardoor Amanda Harwood haar laatste plaats behield. Maria O’Brien steeg door haar twee titels nog wel naar plek acht, waardoor ze als geplaatste speler aan het WK begint. Anca Zijlstra en Aileen de Graaf doen dit ook: de Nederlanders wonnen beide grote titels en reizen als nummer vier en vijf af naar Lakeside. Deta Hedman mag zich de nummer één noemen, Fallon Sherrock de nummer drie. Er is nog steeds veel onzekerheid over het feit of Fallon Sherrock gaat spelen. Haar management laat weten dat nog niks beslist is. Mocht ze zich alsnog terugtrekken, dan plaatst Vicky Pruim zich alsnog.

Lorraine Winstanley is de dupe geworden van de twee titels van Maria O’Brien. Doordat ze zelf niet speelde zakte ze af naar plek negen en moet ze al in ronde één beginnen. Corrine Hammond en Paula Jacklin, twee veteranen in het spelen van het BDO WK, doen dit ook. Paula Murphy maakt haar debuut: de Amerikaanse won het goud-toernooi in de Verenigde Staten en eindigde zo in de top 16.

In kolom 3 valt meteen de naam van Mikuru Suzuki op. De tweevoudig Wereldkampioen bij de BDO heeft dit jaar geen enkel WDF-toernooi gespeeld, maar omdat zij de laatste wereldkampioen bij de BDO is kreeg ze toch een uitnodiging. Bij de loting zal er vooral op haar naam worden gelet: niemand wil haar natuurlijk loten. Tori Kewish keert terug naar het WK, de andere vier internationale spelers mogen, door uitbreiding van dit WK, allemaal hun debuut maken. Ook voor de vrouwen worden er nog plekken verdeeld op het kwalificatietoernooi: zowel in Engeland als in Nederland valt er nog één plek te verdienen.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *