Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Laatste Nederlandse dame verslagen door jong talent

Nadat Aileen de graaf afgelopen week de titelhoudster versloeg, moest zij het vanavond opnemen tegen Beau Greaves. Het 18-jarige talent won overtuigend met 2-0 in sets, waarbij ze alleen de eerste leg afstond. 

Een goede start, maar Greaves neemt over

De tweede dameskwartfinale van de avond was de wedstrijd van Beau Greaves tegen Aileen de Graaf. De eerste 180 in de partij was die van Greaves. Het jonge talent begon goed aan de wedstrijd. Ze raakte goed haar triples en stond al snel op een dubbel. Echter waren de dubbels niet te vinden. Greaves miste 4 pijlen op dubbel 16, waarna Aileen dit volledig benutte. De Nederlandse gooide een knappe finish, door 92 op de bull uit te gooien. Vervolgens gooide Greaves in de leg erna al snel weer 180. Beide zijn scorend goed in deze leg. Toch wist de 18-jarige de leg naar zich toe te trekken door 28 uit te gooien met haar 3e pijl. Door deze 18-darter kwam zij op 1-1. Hieruit was te zien dat Greaves goed warm was gegooid. Zij bleef scorend erg goed en gooide 56 uit voor een 2-1 voorsprong. Waar bij Aileen er continu 1 triple in zat, zaten er bij Greaves telkens 1 of 2 triples in, waardoor zij op voorsprong kwam. Greaves checkte makkelijk en won de eerste set met 3-1.

Koel en doelgericht

De tweede set werd begonnen door Greaves. Ze trok het scorend vermogen van set 1 door en stond al snel op 116. Hierbij miste zij haar 3e pijl op het ijzer van de dubbel twintig. Vervolgens kreeg ze nog een kans om haar leg te houden en dit deed zij meteen met haar eerste pijl. Het werd 1-0. In de leg hierna gingen de dames gelijk op. De Graaf gooide 121 en deze werd beantwoord met een 180 van Greaves. Vervolgens gooide de jonge dartster met 3 pijlen 87 uit voor een 2-0 voorsprong. Greaves bleef erg koel en rustig. Bij een losse dart in de 1 of de 5 liet ze wel emotie zien, maar dit had geen invloed op haar volgende dart. Greaves liet 48 staan die zij voor de wedstrijd mocht gaan uitgooien. Deze gooide zij perfect met 2 pijlen via single 16 dubbel 16. Hierdoor won Greaves met 2-0 in sets. Dit was een beter resultaat voor haar dan dat zij twee jaar geleden deed. Toen won ze van Aileen de Graaf, ook in de kwartfinale, met 2-1 in sets. 

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *