Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

WDF WK Update: Laatste kansen richting Lakeside

Nog vier toernooien en dan is bekend wie zich plaatsen voor het WDF WK. Met twee toernooien in Italië en twee in Rusland wordt er nog volop gestreden voor de laatste plekken.

Mannen

Het deelnemersveld van het WDF WK bij de mannen lijkt met nog vier toernooien te gaan al redelijk gevuld. De top 30 van de ranglijst lijkt, een wonder daargelaten, wel zeker van hun plek op Lakeside. De Belg John Desreumaux lijkt zo op te mogen gaan voor een debuut op een WK. Vier plekken zijn er nog open: van de vier mannen die op dit moment die plekken in handen hebben komt alleen Lee Shewan dit weekend in actie. Andreas Harrysson staat nog een plek boven deze Engelsman: de Zweed moet nog even vrezen maar de kans dat hij zich alsnog plaatst is wel groot.

Jim McEwan en Kevin Luke zijn de spelers die het meest moeten vrezen. Beide komen niet meer in actie, terwijl John O’Shea, Roemer Mooijman, Jordan Brooks en Dave Prins dat wel doen. O’Shea en Mooijman moeten echter wel flink aan de bak: beide hebben al tien resultaten staan, waardoor ze alleen nog punten kunnen scoren als ze nog betere resultaten neerzetten. Prins en Brooks zijn daardoor de grootste kanshebbers. Ook Roman Obhukov, één van de favorieten voor de twee toernooien in Rusland, kan nog over McEwan en Luke heen, maar doordat hij zich al plaatst via de regionale ranglijsten gaat dat niet ten koste van deze twee.

In onderstaande ranglijst zijn de spelers die dit weekend nog in actie komen geel gekleurd. Brian Raman heeft zich hierdoor verzekerd van zijn eerste plaats, terwijl Thibault Tricole alleen nog van de tweede plaatst kan worden verstoten als James Hurrell beide toernooien in Italië wint. Richard Veenstra is op dit moment de enige Nederlander in het veld.

Vrouwen

Waar bij de mannen het veld al bijna helemaal vastligt, is dat bij de vrouwen nog meer het geval. De spelers in de top 16 lijken allemaal Lakeside wel te gaan halen: Jo Clements is de enige bedreiging. Clements zal echter minstens een halve finale moeten halen in Italië wil zij alsnog naar het WK. Er gaan wel geruchten de ronde dat Fallon Sherrock zich af gaat melden, waardoor er in dat geval alsnog een extra plek beschikbaar zou komen.

Aileen de Graaf is in Italië als eerste geplaatst en hoopt zo nog een lading aan punten binnen te slepen. Deta Hedman reist niet af: de Engelse is al verzekerd van haar eerste plaats. Anastasia Dobromyslova weet ook al dat zij de nummer twee op Lakeside zal zijn. Met twee titels zou De Graaf nog naar plek drie kunnen. Ook in deze ranglijst is met geel aangegeven wie dit weekend nog in actie komen.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *