Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra

WDF WK Update: Wie haalt Lakeside?

Met nog maar zeven toernooien te gaan wordt de strijd om plekken op het WDF WK steeds heviger. Wie staan er goed voor in de race naar Lakeside?

Mannen

Waar er traditioneel een leger aan Nederlanders afreisde naar Lakeside om het BDO WK te spelen lijkt aankomend jaar een einde aan te komen. Met Richard Veenstra staat er op dit moment zelfs maar één van onze landgenoten op een WK-plek. Onze zuiderburen doen het een stuk beter: met Brian Raman, Andy Baetens en John Desreumaux lijken er zelfs drie Belgen het WK te halen. Raman is zelfs hard op weg op als nummer één aan het toernooi te beginnen.

Luke Littler, de 14-jarige sensatie uit Engeland, staat met nog zeven toernooien te gaan op een zesde plek. Een plek bij de top 16, en dus een geplaatste status, lijkt zeker. Ook de Nederlandse-Amerikaan Jules van Dongen lijkt zeker van de status als geplaatste speler. Martin Adams, 65 jaar inmiddels, lijkt een plek op het WK ook niet meer te kunnen mislopen: met 168 punten zou er een wonder moeten gebeuren wil ‘Wolfie’ Lakeside alsnog mislopen.

Naast de spelers die zich via de wereldranglijst plaatsen zullen er ook een aantal spelers zich via regionale ranglijsten plaatsen. De regio’s Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en UK/Ireland hebben al hun toernooien al gehad, wat betekend dat Jeremy Fagg en Donovan Lottering (Australië), David Cameron, Rory Hansen en Shawn Burt (Canada), Warren Parry en Haupai Puha (Nieuw-Zeeland) en Neil Duff en Michael Warburton (UK/Ireland) ook al zeker zijn, zelfs als ze nog uit de top van de wereldranglijst zouden vallen.

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn er wel twee Nederlanders die het WK gaan halen: Anca Zijlstra en Aileen de Graaf zijn door het winnen van respectievelijk de Denmark Open en Dutch Open al even zeker van hun plek op Lakeside. Deta Hedman is dat ook: de Engelse legende wint ook dit jaar weer titel na titel. Ze mist echter nog steeds een wereldtitel, wordt dit dan eindelijk haar kans? Fallon Sherrock lijkt bij voorbaat de grote favoriet, maar het is nog de vraag of ze haar uitnodiging wel gaat accepteren.

Maria O’Brien heeft op dit moment de laatste plek via de wereldranglijst in handen, maar door een blessure komt de Engelse al even niet meer in actie. Vicky Pruim lijkt dan ook in de ideale positie om haar in de laatste zeven toernooien nog in te halen. Ook bij de vrouwen zijn al drie regio’s klaar met toernooien: Darlene van Sleeuwen (Canada), Tori Kewish (Australië), Wendy Harper (Nieuw-Zeeland) en Fallon Sherrock (UK/Ireland) hebben via deze weg ook hun plekken al verdiend.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *