Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

WDF WK: Wie plaatsen zich voor Lakeside?

Met de World Masters in Assen komt deze week het WDF-seizoen ten einde. 10 Nederlanders lijken hard op weg naar Lakeside: wie halen het WK nog meer?

Op zondagavond is er duidelijkheid over wie zich via de ranglijsten veilig hebben gespeeld voor een startbewijs in het zo legendarische Lakeside. Op maandag volgen dan nog kwalificatietoernooi om het veld compleet te maken: vier plekken voor de mannen en twee plekken voor vrouwen vallen hier nog te verdienen. De focus ligt echter eerst op de World Masters (Platinum) én de World Open (Zilver).

Mannen

Zes Nederlanders kunnen met een gerust hart aan de World Masters beginnen: het WK is voor hen al binnen. Jelle Klaasen heeft met nog maar twee toernooien te gaan zelfs de eerste plek in handen: 17 jaar na zijn wereldtitel zou hij als nummer één van de WDF terug kunnen keren naar Lakeside. Chris Landman keert na een jaar afwezigheid (vorig jaar speelde hij het PDC WK) ook terug, terwijl Alexander Merkx en Moreno Blom hun debuut gaan maken. Richard Veenstra en Dennie Olde Kalter maken dit zestal compleet.

De grootste concurrenten voor de nummer één plek zijn verdedigend wereldkampioen Neil Duff en James Hurrell. Thibault Tricole, die in de WK-finale verloor van Duff, hoopt zijn plek in de top tien te bevestigen. Jamie Lewis en Kai Fan Leung zullen daarnaast hun debuut mogen maken op het WDF WK.

Qua WK-plekken zal er dit weekend vooral worden gekeken naar plek 33 tot en met 40. Graham Hall, Jim McEwan en Ryan Murray staan nu nog virtueel op het WK, maar reizen niet af naar Assen. Shaun McDonald, James Beeton, John Scott en Ben Hazel doen dat wel, en met een goed resultaat zouden zij nog op kunnen schuiven.

WDF WK: De dikgedrukte namen spelen de World Masters, de schuingedrukte namen niet.

Vrouwen

Na een sterk weekend in Italië is Priscilla Steenbergen net voor het einde van het seizoen opgeschoven naar een WK-plek. Met Aileen de Graaf, Anca Zijlstra en Aletta Wajer waren er al drie van onze landgenoten zeker van Lakeside, maar Steenbergen zou zo maar de vierde kunnen zijn. Van haar directe concurrenten speelt Laura Turner niet in Assen, maar Mikuru Suzuki en Tori Kewish doen dat wel (Ihasz en Forsmark zijn via regionale rankings al verzekerd van een plek).

Beau Greaves kan de nummer één plek niet meer ontgaan, terwijl Deta Hedman en Rhian O’Sullivan nog strijden om plek twee. Lisa Ashton slaat de World Masters over, maar zal normaal gesproken wel terugkeren op dit WK. Vanuit Nieuw-Zeeland zullen Wendy Harper en Nicole Regnaud hun debuut gaan maken: beide dames komen deze week ook in actie in Nederland.

WDF WK: De dikgedrukte namen spelen de World Masters, de schuingedrukte namen niet.
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *