Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dutch Open 2019 view

WDF World Masters uitgesteld voor een jaar

Zojuist heeft de WDF bekend gemaakt dat de WDF World Masters dit jaar is uitgesteld met een jaar. De eerste major van de WDF zou oorspronkelijk in het eerste weekend van december gespeeld worden. Lees hier meer.

“Tijdens deze moeilijke tijden heeft het WDF Promotions-team, met de hulp van de NDB, er alles aan gedaan om dit nieuwe toernooi te faciliteren in het voordeel van onze landen en hun spelers. Maar om een evenement op de schaal van de WDF World Masters echt levensvatbaar te maken, moet het toegankelijk zijn voor de meerderheid van onze 72 lidstaten. Met nog maar drie maanden te gaan tot het evenement en verschillende beperkingen voor reizen over de hele wereld, en beperkingen rond evenementen die in Nederland worden gehouden, hebben we geen andere keuze dan het World Masters-evenement voor 2021 te annuleren”, aldus WDF President Bill Hatter.

Ook de het WDF ‘Silver’-evenement, de WDF World Open, en de WK Qualifiers stonden op het programma in Assen in het weekend van 3-6 december, die hoopt de WDF wel te kunnen organiseren op 4 en 5 december in de Bonte Wever. De definitieve plannen zullen later dit jaar worden bevestigd.

Ook de nieuwe datum voor de WDF World Masters is alvast aangekondigd, de eerste editie van de WDF World Masters zal worden gespeeld op donderdag 8 t/m zondag 11 december 2022. Alle spelers die zich al hebben gekwalificeerd of nog zullen kwalificeren dit jaar, krijgen automatisch een uitnodiging voor de editie van 2022. Er is één wijziging voor de kwalificatiecriteria, de cut-off van 4 oktober voor de rankings zal worden afgebroken, de definitieve cut-off voor de rankings zal 29 november zijn. Enkele aanvullende kwalificatiecriteria voor de WDF World Masters 2022 zal in december (2021) bekend worden gemaakt.

Image courtesy of FOTO: Pim Huberts (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *