Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
WDF World Masters 2022

WDF World Masters verhuist naar Hongarije

Na een succesvolle editie van de WDF World Masters in Assen in 2022, heeft de WDF besloten om de editie van 2024 te gaan houden in Boedapest, Hongarije. Lees er hier meer over.

WDF World Masters

Van woensdag 9 oktober tot en met zondag 13 oktober wordt de tweede editie van de WDF World Masters georganiseerd op een andere locatie, namelijk de BOK Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok in de Hongaarse hoofdstad.

Wesley Plaisier en Beau Greaves zijn bij de heren en dames de titelverdedigers van 2022, aangezien in 2023 het toernooi niet werd georganiseerd. De prijzenpot blijft ongewijzigd ten opzichte van 2022: de winnaar bij de heren ontvangt €10.000, terwijl de winnaar bij de dames er met een bedrag van €5.000 van doorgaat. Een volledig overzicht van het prijzengeld voor alle vier categorieën vind je hier.

Aan de WDF World Masters kunnen alleen spelers deelnemen die door de WDF zijn uitgenodigd. De uitnodigingen kunnen op verschillende manieren worden verkregen. Meer informatie hierover is hier te vinden. De lijst met alle reeds gekwalificeerde spelers is hier beschikbaar.

Het is belangrijk om te vermelden dat de WDF voor administratieve doeleinden heeft bepaald dat elke deelnemer 10 euro inschrijfgeld moet betalen.

World Open

In dezelfde week staat naast de WDF World Masters nog een ander WDF-rankingtoernooi op het programma, de WDF World Open. In Assen was dit nog een ‘Silver’-toernooi, dit jaar zal het toernooi gecategoriseerd worden als ‘Gold’. Dit betekent dat de winnaars van het heren- en damestoernooi zich automatisch zullen plaatsen voor het WDF WK van 2024.

WDF WK Qualifiers

Tot slot worden er ook nog kwalificatietoernooien georganiseerd voor het aankomende WDF WK. Een totaal van 4 heren, 2 dames, 4 jongens en 2 meisjes kunnen een startbewijs verdienen voor Lakeside.

Meer informatie over alle toernooien vind je hier. Informatie omtrent inschrijven, het programma en het format zal ter zijner tijd bekend worden gemaakt door de WDF.

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *