Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Scott Williams - PDC World Championship 2024

Wéér een stunt: Williams klopt dramatische Van Gerwen

Scott Williams heeft voor de zoveelste stunt gezorgd op dit WK. De Engelsman rekende in de kwartfinale af met een uiterst zwakke Michael van Gerwen: 5-3.

Voor de tiende keer in zijn carrière verscheen Michael van Gerwen in een kwartfinale op het WK. De drievoudig wereldkampioen kreeg met Scott Williams een verrassende tegenstander: aan testosteron zou er deze wedstrijd geen gebrek zijn. De scherpte op de dubbels ontbrak in set één echter wel voor Van Gerwen. Zeven pijlen miste hij op de buitenste ring, terwijl Williams zijn kansen wel pakte. Met 3-0 ging de eerste set naar de Engelsman.

Van Gerwen heeft zijn dag niet

Met enige moeite vond Van Gerwen een set later wel zijn eerste dubbel, waarna het beter begon te lopen. Williams hield nog wel zijn eigen leg, maar door twee 11-darters op rij te gooien was het de Nederlander die even een statement gaf. Ook in de set die volgde was hij scorend verreweg de betere van de twee, maar Williams beet van zich af door steeds op het juiste moment wel zijn finishes te gooien. Toch ging het helemaal mis voor ‘Shaggy’: vijf pijlen voor de set werden gemist, waardoor hij een cadeautje weggaf aan Van Gerwen. De stand kwam op 2-1, maar doordrukken lukte daarna totaal niet voor de Nederlander. In zijn eigen set kreeg hij niks voor elkaar, waardoor hij voor de tweede keer deze wedstrijd een set met 3-0 verloor. Dit leek al bijzonder, maar het werd nog erger. Na de derde onderbreking bleef Williams raak gooien, terwijl MVG steeds vaker ging missen. Weer ging deze set met 3-0 naar de Engelsman, waardoor de stand op 3-2 in sets kwam.

Wéér een stunt op WK

Van Gerwen moest vol aan de bak, dat was duidelijk. Met een 14-darter herstelde hij zich in zijn eigen set, waarna hij 100 uitgooide voor de break. Door daarna ook zijn eigen leg te houden zette hij de stand weer op gelijke hoogte, al ging dit ook niet met gemak. Williams speelde veel makkelijkere dan de nummer twee van de wereld, waardoor hij de finishlijn steeds dichterbij zag komen. Door legs in 15, 13 en 16 pijlen te gooien deed hij Van Gerwen weer pijn en kwam de stand op 4-3. De zoveelste stunt op dit WK zou al een paar legs later een feit worden. ‘Mighty Mike’ gooide niks meer: de hoge scores bleven uit, terwijl ook de dubbels dramatisch waren. Williams gooide stug door en vond legs in 13, 11 en 14 pijlen. Na Littler is de Engelsman zo de twee ongeplaatste speler in de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 93.41 / 28.9%
Scott Williams: 96.32 / 40.9%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *