Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ross Smith

Weer verrassende winnaar: Ross Smith pakt eerste titel

Na titels voor Stephen Bunting en Chris Dobey was het op dag drie van Super Series 5 de beurt aan Ross Smith. ‘Smudger’ versloeg in de finale Brendan Dolan en mag zich nu ook titelwinnaar bij de PDC noemen.

Hoe verging de dag?

Na twee toch enigszins verrassende winnaars op de eerste dagen van Super Series 5 beloofde ook dag drie een mooie dag te worden. Er lagen nog maar twee kansen op plaatsing voor de World Matchplay en met titels van Bunting en Dobey in het achterhoofd begonnen er nog genoeg spelers de dag met de droom om Blackpool te halen. Kleermaker en Wattimena, de Nederlandse hoop om nog het prestigieuze toernooi te halen, vlogen er echter al meteen in ronde één uit. Jamie Hughes, Simon Whitlock en Steve Lennon deden hetzelfde en hebben zo nog maar één dag om dingen recht te zetten.

In ronde twee zorgde Gerwyn Price voor het hoogtepunt door Jelle Klaasen met een gemiddelde van 114.3 te verslaan. Niels Zonnveld zorgde voor een stunt door José de Sousa te verslaan. Glen Durrant, die na 17 nederlagen op rij vandaag weer eens zijn eerste ronde wist te winnen, verloor in ronde twee met 6-5 van Ricky Evans, nadat hij een 5-2 voorsprong weggooide.

Een ronde later lag Price er echter uit. Ross Smith schakelde hem uit met een gemiddelde van 105+. In het duel tussen de twee grootheden uit Schotland, Peter Wright tegen Gary Anderson, was het dit keer Anderson die aan het langste eind trok: ‘The Flying Scotsman’ won met 6-2. Een finale zat er voor hem echter niet in, ook hij moest zijn meerdere erkennen in Ross Smith. ‘Smudger’ haalde uiteindelijk ook de finale, waarin hij het op mocht gaan nemen tegen Brendan Dolan, die weer ouderwets in vorm leek.

Finale

Voor zowel Smith als Dolan was dit de tweede finale van het jaar. Het enige verschil was dat Dolan zijn finale wel won, Smith verloor in Duitsland van zijn naamgenoot, Michael Smith. Hij was er nu dus op gebrand dit niet weer te laten gebeuren, maar in leg één werd hij meteen door Dolan gebroken. Met een 14-darter repareerde hij de vroege schade echter meteen. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna Smith, na eerste een 18-darter, naar 4-2 brak. Dit deed hij met een uiterst knappe 135-finish op de bull. Hij verzuimde daarna op 5-2 te komen, waardoor hij Dolan weer terug in de wedstrijd liet. Legs in 15 en 18 later stond het echter toch 6-3. Met een 15-darter deed Dolan nog iets terug, maar daarna was het klaar. Met legs in 17 en 14 pijlen maakte ‘Smudger’ het vakkundig af, waardoor zijn eerste proftitel een feit was. Een man om in de gaten te houden tijdens de World Matchplay.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ross Smith: 91.48 / 42%
Brendan Dolan: 90.48 / 27%

Nederlanders

Het werd vandaag al snel een bloedbad voor onze landgenoten in Coventry. Onder andere Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Martijn Kleermaker en Jermaine Wattimena gingen al in ronde één onderuit, terwijl Van Barneveld, Van Duijvenbode en De Zwaan in ronde twee verloren. Uiteindelijk wisten er drie Nederlanders langer over te blijven en de laatste 16 te halen. Helaas was dit voor alle drie het eindstation: Danny Noppert verloor van Michael Smith (6-2), Kevin Doets miste matchdarts tegen Nathan Aspinall (6-5) en Ron Meulenkamp kwam tekort tegen Ross Smith (6-4).

Uitslagen

Kwartfinales
Ryan Joyce 6-3 Keegan Brown
Ross Smith 6-1 Gary Anderson
Dimitri van den Bergh 6-2 Nathan Aspinall
Brendan Dolan 6-2 Michael Smith

Halve finales
Ross Smith 7-2 Ryan Joyce
Brendan Dolan 7-2 Dimitri van den Bergh

Finale
Ross Smith 8-4 Brendan Dolan

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *