Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Noppert

Weergaloze Danny Noppert bereikt kwartfinales op EK

Afgelopen zaterdagmiddag werden de eerste vier tweede ronde partijen van het European Championship gespeeld in Salzburg. In de laatste partij van de middag trad Danny Noppert aan tegen Ryan Searle. Lees hier meer.

Goede start voor beide mannen

Danny Noppert begon de partij en deed dat verdienstelijk met een 13-darter in zijn eigen leg. Searle gooide vervolgens ook een goede leg, maar kreeg tops er niet in. Noppert profiteerde meteen, door met een 82-finish naar een 2-0 voorsprong te breaken. Echter wist de Fries de break niet te verzilveren, met een 13-darter brak Searle meteen terug. Een 108-finish zorgde ervoor dat de Engelsman de break verzilverde en op gelijke hoogte kwam; 2-2. In de laatste leg voor de pauze gooiden beide heren hun eerste 180’er, maar was het Noppert die met een 11-darter met een 3-2 voorsprong ging rusten.

Noppert loopt uit

Na de pauze maakte Searle er met een 13-darter meteen 3-3 van. Vervolgens hield Noppert zijn eigen leg eenvoudig en kwam zo weer op een voorsprong. In leg 8 miste Searle drie pijlen op de dubbel, waardoor ‘The Freeze’ de tweede break van de wedstrijd plaatste. Via dubbel 14 brak hij en verzilverde die met een waanzinnige 170-finish voor een 6-3 voorsprong. In de laatste leg voor de pauze miste Searle een 110-finish op tops om terug te komen tot 6-4. Opnieuw wist Noppert te profiteren, in 14 darts ging hij pauzeren met een 7-3 voorsprong.

‘The Freeze’ naar kwartfinales

Na de twee en laatste pauze gingen drie legs met de darts mee, waardoor Noppert op een 9-4 voorsprong kwam. In leg 15 kreeg Searle twee kansen op tops, maar gingen allebei mis. Noppert kreeg de kans op 66 om de wedstrijd te beslissen en deed dat. Via tops plaats de Fries zich voor de kwartfinales in Salzburg, opnieuw een sterke prestatie; 10-4!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 101,21 / 62,50%
Ryan Searle: 101,03 / 22,22%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *