Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra - Players Championship Finals 2023

Weergaloze finishes bezorgen Richard Veenstra zege in Graz

Richard Veenstra blijft het in 2024 uitstekend doen op de European Tour. In Graz kwam hij af en toe goed weg tegen Ricky Evans, maar finishte hij ook op weergaloze wijze.

Al drie keer eerder dit jaar plaatste Richard Veenstra zich voor een European Tour: drie keer werd ook de eerste ronde overleeft. In Oostenrijk zou hij eigenlijk niet starten, maar kreeg hij op het laatste moment nog een plekje toebedeeld. Zijn tegenstander overkwam hetzelfde, want ook Ricky Evans kwam als vervanger naar Graz. De Engelsman kreeg in de beginfase veel cadeau, want twee keer miste Veenstra meerdere pijlen op de dubbels. De Nederlander herstelde zich tussendoor, waardoor de stand op 2-2 kwam.

Na nieuwe missers kon Veenstra zich nu niet herstellen, want met een 13-darter kwam Evans op 4-2. Vanaf hier kwam ‘Flyers’ echter wel los: met finishes van 141 en 151, met Evans ruim onder de 100, deelde hij flinke klappen uit. Twee legs later was een beslissende leg een feit. ‘Rapid Ricky’ leek hierin de zege op een presenteerblaadje te krijgen, maar dit keer was het aan hem om te missen. Nadat drie matchdarts in rook opgingen, gooide Veenstra 104 uit. De Nederlander kroop door het oog van de naald, maar zal daar niet minder blij om zijn.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Richard Veenstra: 97.24 / 35,3%
Ricky Evans: 94.71 / 23,8%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *