Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Weergaloze laatste leg brengt Van Gerwen naar finale EK

Na wederom een spectaculaire wedstrijd is Michael van Gerwen doorgestoten naar de finale van het European Championship. In de finale treft hij Rob Cross.

Na de sensationele wedstrijd tegen Gerwyn Price mocht Michael van Gerwen logischerwijs aan het begin van de avond als titelfavoriet worden gezien. Hij trof in zijn halve finale Nathan Aspinall, die Danny Noppert in de kwartfinale uitschakelde. MVG startte zoals hij ook in de middag speelde: met een 10-darter gaf hij meteen een visitekaartje af. Legs in 13 en 15 pijlen volgden. Aspinall deed nog iets terug, maar met een 14-darter was het 4-1 in de eerste pauze. Ook na de pauze bleef de Nederlander doorbeuken: legs in 15, 18 en 15 volgden elkaar op. Aspinall schoot echter wakker en begon aan een grote comeback.

‘The Asp’ begon zijn uitdaging met een 16-darter, waarna legs in 13 en 12 pijlen volgde. Nog twee 13-darters volgden, waardoor de stand van 7-1 naar 7-6 ging. Met een sterke 90-finish stopte MVG dan eindelijk de opmars van de Engelsman. Met een 13-darter leek hij door te stomen naar de overwinning, maar niets was minder waar. Drie legs op rij van Aspinall in 14, 15 en 15 pijlen bracht de wedstrijd weer volledig in evenwicht. Vanaf 73 kreeg ‘The Asp’ een leg later zelfs de kans om op voorsprong te komen, maar MVG overleefde deze pijl. Toch kwam er uiteindelijk wel een beslissende leg. Van Gerwen mocht beginnen en speelde deze laatste leg briljant. Hij begon nog rustig met 100, maar daarna volgde twee keer een 180. Een 11-darter leverde hem de zege en een finaleplaats op.

Michael van Gerwen: 103.41 / 42.31%
Nathan Aspinall: 102.29 / 35.71%

Image courtesy of FOTO: Kais Bodensieck (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.