Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Welsh feestje in Cardiff: Price wint in eigen land

Gerwyn Price heeft het thuispubliek in Wales optimaal laten juichen. De Welshman wist in Cardiff de dagzege te pakken door Nathan Aspinall in de finale te verslaan.

Met Chris Dobey zagen we in de eerste week een verrassende winnaar in Belfast. In Cardiff werd de tweede speelronde van de Premier League afgewerkt, met Jonny Clayton en Gerwyn Price als thuisfavorieten. Beide spelers verloren vorige week in hun eerste partij en wouden dat in eigen land erg graag rechtzetten. De avond begon net als vorige week met ‘The Ferret’, hij mocht het opnemen tegen de regerend wereldkampioen Michael Smith. In de beginfase ging het erg gelijk op, met diverse breaks over en weer, een 121-finish van Smith en een 120-finish van Clayton voor 3-3. Met een 12-darter hield Smith zijn eigen leg, waarna hij Clayton met een 58-finish brak; 5-3. In de negende leg kreeg Clayton de laatste kans om de wedstrijd te blijven, maar een 148-finish werd gemist op dubbel 14. ‘BullyBoy’ bleef koel en zorgde via tops voor zijn eerste 2 punten in de Premier League, mede dankzij een gemiddelde van 100!

De avond werd vervolgd met Nathan Aspinall en Peter Wright. In een partij van hoog niveau, was Aspinall op de juiste momenten net iets beter. Wright gooide finishes als 91,133 en 156 uit, maar het bleek niet genoeg te zijn voor de overwinning. Aspinall trok de partij met 6-3 naar zich toe en eindigde op een gemiddelde van 105! Gerwyn Price liet het thuispubliek wel juichen, hij versloeg in een beslissende leg de winnaar van vorige week; Chris Dobey. Price produceerde een 12-darter in de laatste leg om met 6-5 te winnen. De laatste kwartfinale werd gewonnen door de Nederlandse troef, Michael van Gerwen. In leg plaatste Van Gerwen de enige break van de wedstrijd, wat uiteindelijk resulteerde in een 6-4 zege.

Aspinall en Price tonen vechtlust

Michael Smith was van de nul punten af, maar een echt succes zal hij ook de tweede speelronde niet noemen. Tegen Nathan Aspinall bleef hij scorend ver achter: sterke finishes hielden hem lang in de partij. Een 137-finish (met tops-tops), 148 en 121 op de bull zorgden ervoor dat hij aan bleef haken, maar uiteindelijk won ‘The Asp’ met een 136-finish alsnog: 6-4. Michael van Gerwen hoopte daarna het Welshe feestje te verpesten, maar de Nederlander zag Price sterk starten. ‘The Iceman’ kwam met 4-2 voor, ondanks een 110+ gemiddelde van Van Gerwen. MVG vocht zich echter terug tot 5-5, waarna hij zelfs matchdarts kreeg. Twee pijlen werden gemist, waardoor Price het thuispubliek alsnog liet juichen (6-5).

Cardiff viert feest

Het thuispubliek hield hoop op een droomzege: Gerwyn Price nam het in de finale op tegen Nathan Aspinall. Met een 20-darter was de start allesbehalve goed, maar veel zal het de bomvolle zaal niet uitgemaakt hebben. Met een 15-darter kwam Price namelijk al snel op 2-0, waarna hij zijn voorsprong rustig uitbouwde naar 4-1. Aspinall hield nog een paar keer zijn eigen leg, maar daarna barste het feest los. Met een 16-darter greep ‘The Iceman’ de titel en gaf hij het publiek (en zichzelf) een prachtig cadeau.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Nathan Aspinall: 93.09 / 27.3%
Gerwyn Price: 97.32 / 54.5%

Uitslagen

Kwartfinales
Michael Smith 6-3 Jonny Clayton
Nathan Aspinall 6-3 Peter Wright
Gerwyn Price 6-5 Chris Dobey
Michael van Gerwen 6-4 Dimitri van den Bergh

Halve finales
Nathan Aspinall 6-4 Michael Smith
Gerwyn Price 6-5 Michael van Gerwen

Finale
Gerwyn Price 6-3 Nathan Aspinall

Stand

  1. Chris Dobey 5 (+5)
  2. Michael van Gerwen 5 (+5)
  3. Gerwyn Price 5 (+3)
  4. Nathan Aspinall 5 (+2)
  5. Dimitri van den Bergh 2 (0)
  6. Michael Smith 2 (-2)
  7. Peter Wright 0 (-6)
  8. Jonny Clayton 0 (-7)
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *