Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Lukas Wenig

Wenig foutloos, Hempel gooit 9-darter

Op de eerste dag van de hoofdronde van de German Super League heeft Lukas Wenig indruk gemaakt door al zijn wedstrijden te winnen. Ook Hempel liet met een 9-darter zijn klasse zien.

Na zondagavond werd er afscheid genomen van 8 spelers, waardoor er vandaag 16 overbleven. Het format bleef hetzelfde, al zijn er nu maar twee groepen van 8. De top vier van elke groep plaatst zich na dinsdag voor de knock-out fase.

Groep A

Met Martin Schindler, Christian Bunse en Nico Kurz kende groep A drie van de beste spelers van de voorronde. Op papier leken deze drie dan ook de grote favorieten en leken Rötzsch en Hempel te moeten gaan vechten om plek vier. Dit scenario tekende zich grotendeels ook in het echt af, al was er één tegenvaller. Kurz won weliswaar vier wedstrijden, maar toch bevind hij zich na dag één terug op plek 5 na een ruime nederlaag tegen Florian Hempel in zijn laatste wedstrijd. Schindler begon explosief met gemiddeldes van 104 en 107, terwijl ook Bunse goed begon met vijf punten. Rötzsch voegde zich bij deze twee mannen op vijf punten. Het hoogtepunt van de dag kwam van Florian Hempel: in zijn wedstrijd tegen Marco Obst gooide hij een 9-darter. Hij bevindt zich daarnaast terug op plek vier, virtueel een knock-out plek dus.

 1. Martin Schindler 5*
 2. Christian Bunse 5*
 3. Franz Rötzsch 5*
 4. Florian Hempel 4*
 5. Nico Kurz 4
 6. Marcel Gerdon 2
 7. Marco Obst 2
 8. Stefan Nilles 1

Groep B

In groep B was de voormalig nummer één van Duitsland, Max Hopp, natuurlijk de man om op te letten. Maar in plaats van met gemak door te stoten naar de volgende ronde volgde een dramatische dag. ‘The Maximiser’ won slechts twee van zijn zeven wedstrijden en ook zijn gemiddeldes waren niet al te best. Lukas Wenig was daarentegen wel uitstekend. De nog jonge Duitser won al zijn zeven wedstrijden, waardoor hij de volgende ronde bijna niet meer kan mislopen. Niko Springer was de man die profiteerde van de off-day van Hopp, hij neemt op dit moment de vierde plek in beslag.

 1. Lukas Wenig 7*
 2. Dragutin Horvat 5*
 3. Kai Gotthardt 4*
 4. Niko Springer 4*
 5. René Eidams 3
 6. Michael Hurtz 2
 7. Max Hopp 2
 8. Manfred Bilderl 1

Alle uitslagen van de wedstrijden zijn hier terug te vinden.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *