Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith - Bahrain Darts Masters 2023

Wereldkampioen Smith zegeviert ook in Bahrein

Michael Smith blijft maar winnen. Een ruime week na zijn wereldtitel zegeviert hij op de eerste editie van de Bahrain Darts Masters: Gerwyn Price wordt verslagen in de finale.

Alle acht PDC-sterren kwamen op de donderdag hun eerste ronde door, waardoor de kwartfinales vier topaffiches opleverden. Dimitri van den Bergh, die op dag één als enige tot een beslissende leg was gedwongen, leek in de eerste wedstrijd van de dag op weg naar een kleine stunt. De Belg kwam met 4-3 voor tegen wereldkampioen Michael Smith, maar ontelbaar missers op de dubbels later ging hij toch met een 6-4 nederlaag het podium af. Ook Raymond van Barneveld leek af te druipen, maar de Nederlander toonde zich daarna op zijn best. Een 5-1 achterstand tegen Luke Humphries boog hij om in een 6-5 zege: zijn gemiddelde kwam uit op 101.1. Rob Cross en Gerwyn Price maakten de laatste vier compleet: Cross versloeg een matige Peter Wright (6-5), terwijl Price met een gemiddelde van 101 te sterk was voor landgenoot Jonny Clayton (6-4).

Smith en Price stoten door naar finale

In een herhaling van de halve finale van de Grand Slam of Darts van vorig jaar troffen Michael Smith en Raymond van Barneveld elkaar ook in Bahrein bij de laatste vier. De eerste zes legs nam de Nederlander het voortouw, maar Smith afschudden lukte niet: echt grote kansen kregen beide spelers daarnaast niet in elkaars leg. De eerste kans van Smith was daarna echter wel raak, waarna hij ook nog zijn eigen leg hield. Bij deze ene break zou het blijven: in de laatste leg kreeg RVB nog de kans vanaf 104, maar op een dubbel uitkomen lukte niet. Smith won zo met 7-5. Gerwyn Price kreeg het een stuk makkelijker: de Welshman vloog in zijn halve finale naar een 3-0 voorsprong. Cross wist zich nog terug te vechten tot 5-3, maar met twee 15-darters maakte ‘The Iceman’ het sterk af: 7-3.

Michael Smith blijft winnen

De eerste editie van de Bahrain Darts Masters kreeg zo een finale tussen de nummer één en vier van de wereld. Met een 15-darter kwam Price het snelste uit de startblokken, maar Smith sloot aan met een 13-darter. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen leg, waarna ze ook beide een break grepen. Smith deed dit daarna nog een keer, waardoor hij op 4-3 kwam. Een 11-darter volgde, waardoor de wereldkampioen een gat sloeg. Legs in 13 en 17 pijlen volgden: Price kon er niks tegen doen. Nadat de Welshman een leg greep leek Smith de zege te grijpen, maar twee matchdarts op dubbel 16 werden gemist. Price profiteerde en hield ook zijn eigen leg, waardoor het gat werd verkleind tot 7-6. Een beslissende leg kwam er echter niet. ‘Bully Boy’ vond een 17-darter en blijft nog even ongeslagen: hij gaat de geschiedenisboeken in als de eerste winnaar van de Bahrain Darts Masters.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael Smith: 97.62 / 33.3%
Gerwyn Price: 97.88 / 25%

Resultaten

Kwartfinales
Michael Smith 6-4 Dimitri van den Bergh
Raymond van Barneveld 6-5 Luke Humphries
Rob Cross 6-5 Peter Wright
Gerwyn Price 6-4 Jonny Clayton

Halve Finales
Michael Smith 7-5 Raymond van Barneveld
Gerwyn Price 7-3 Rob Cross

Finale
Michael Smith 8-6 Gerwyn Price

Image courtesy of FOTO: Bahrain International Circuit
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *