Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Peter Wright

Wervelwind Wright stormt langs Humphries naar titel

Peter Wright heeft de Super Series afgesloten met een titel en een fenomenaal optreden in de finale. De Schot zette Luke Humphries constant onder druk in de finale en won zo met 8-4.

Hoe verging de dag?

De vierdaagse dartsmarathon in Milton Keynes kwam vandaag tot een einde. Nog één titel was er te verdelen, en doordat Joe Cullen en José de Sousa beide in hun eerste wedstrijd onderuit gingen (tegen respectievelijk Adrian Lewis en Rowby-John Rodriguez) zou er dus sowieso nog een nieuwe winnaar bij komen. Ian White, Danny Noppert en Devon Petersen waren dat zeker niet: alle drie verloren hun openingswedstrijd en sloten zo een vrij teleurstellende Super Series af. Adrian Lewis maakte wel indruk in ronde één: hij noteerde een gemiddelde van 108.6.

Gary Anderson, die toch een prima vier dagen kende, ging vandaag in ronde twee verrassend onderuit tegen landgenoot William Borland. Van Barneveld volgde dit voorbeeld: hij verloor met 6-2 van Ron Meulenkamp. Rydz, die erg wisselvallig is dit seizoen, liet vandaag weer zijn absolute topspel zien. In ronde twee noteerde hij een gemiddelde van 112, waarna hij uiteindelijk pas in de halve finale werd uitgeschakeld.

Gerwyn Price kondigde voorafgaand aan de Super Series aan wel weer even te laten zien wie de beste was, maar een titel zat er deze week niet in. Vandaag moest hij zijn meerdere erkennen in Dirk van Duijvenbode, die wederom een sterke dag kende en nu de halve finale haalde. Adrian Lewis en Rob Cross, die beide bezig zijn aan een comeback na een moeilijk jaar, haalden vandaag beide weer de kwartfinale.

Finale

Na drie dagen van goede maar veel mindere momenten stond Peter Wright op de laatste dag zomaar in de finale. Luke Humphries was zijn tegenstander, voor hem was het een derde finale op de vloer. Wright startte als een drietrapsraket. Hij brak Humphries in 15 pijlen, won zijn eigen leg in 13, om daarna in 11 pijlen nog een keer te breken. Met twee 15-darter achter elkaar sloeg Humphries terug, maar met een 11-darter hield Wright het gat op twee legs: 4-2. Legs in 13 en 15 later was het alweer 6-2. Humphries deed zijn best maar dicht in de buurt zou hij nooit meer komen. Hij won nog twee legs in 14 pijlen, maar doordat Wright legs in 14 en 13 pijlen gooide kwam de eindstand op 8-4. Een mooie vier dagen kende zo een spectaculair einde.

Gemiddeldes
Peter Wright: 108.94
Luke Humphries: 94.29

Nederlanders

Een mindere dag voor onze landgenoten: Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp waren de enige Nederlanders die het tot de laatste 32 schopten. Van Duijvenbode haalde zelfs de halve finale, waarin hij met 7-3 niet op kon boksen tegen Luke Humphries. Van der Voort verloor bij de laatste 16 van Gerwyn Price, terwijl Meulenkamp een ronde eerder al van ‘The Iceman’ verloor. Michael van Gerwen was vandaag afwezig.

Uitslagen

Kwartfinales
Callan Rydz 6-3 Adrian Lewis
Peter Wright 6-1 Rob Cross
Luke Humphries 6-5 Steve Beaton
Dirk van Duijvenbode 6-3 Gerwyn Price

Halve Finales
Peter Wright 7-0 Callan Rydz
Luke Humphries 7-3 Dirk van Duijvenbode

Finale
Peter Wright 8-4 Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *