Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Wesley Harms in zeer spannende partij naar derde ronde

In de tweede ronde van het BDO WK neemt landgenoot Wesley Harms het op tegenover Andreas Harrysson uit Zweden, met de geniale bijnaam ‘Dirty Harrysson’.

In de eerste leg mocht de Zweed beginnen, maar was het Harms die na een 140’er een 101-finish wist te prikken. Maar Andreas Harrysson speelde beter dan in zijn eerste wedstrijd waar hij amper 80 gemiddelde gooide. Hij scoorde niet alleen beter, finishen ging ook beter. Een prachtige 121-finish zorgde voor de break op de als nummer 1 geplaatste Harms (2-2). Er moest gestreden worden voor de winnende leg die uiteindelijk toch na missers van Harrysson opnieuw met een 101-finish naar Harms ging.

De tweede set begon met een makkelijke eerste leg voor Harms, maar daarna begon hij te rommelen. Misser na missers zorgde ervoor dat de Zweed op 1-1 kon komen. Harrysson vocht terug, pakte zijn eigen leg op waardoor de darters opnieuw op 2-2 kwamen. In de set van Harms was het Harryson die een geweldige 95-finish wist uit te gooien voor de gelijkmakende set. In de derde set had Harms opnieuw moeilijkheden. Harrysson kwam met 2-1 voor, maar gelukkig voor de Nederlander werd voor de derde keer deze wedstrijd de laatste leg er uit getrokken, die hij vervolgens tot verrassing niet wist te winnen. Harrysson prikte dubbel 20 erin en stond voor het eerst in de wedstrijd voor met 2-1 in sets. Zal er een mega verrassing aankomen?

Volgens Harms niet. In de set van de Nederlander gaf Harms de Zweed geen enkele kans. Wesley Harms won met 3-0 eindigend door 76 uit te gooien. Alle druk voor beide darters in de laatste set. Harrysson heeft het voordeel dat hij aan de set mag beginnen.

Een goed scorende Harms kwam eerder op de dubbel dan de Zweed waardoor hij met goede finishing een belangrijk break zette (1-0). Harms pakte ook zijn eigen leg door goed te scoren, ondanks een verloren beurt door te gooien op dubbel 16 in plaats van dubbel 8 (2-0). Desondanks was de wedstrijd nog niet gespeeld. Harrysson gooide er nog bijna een bullfinish in, maar de pijl viel uit het rode vakje. Toch wist de Zweed de leg binnen te halen (2-1). Wat volgde was een goede leg van Harrysson die eindigde in een 120-finish (2-2). Zou het dan toch gebeuren? Harrysson begon goed aan zijn leg, maar Harms was ook niet de minste. De Nederlander gooide zijn eerste 180’er op een belangrijk moment. Waar hij de leg goed begon, eindigde hij hem ook perfect. Harms breakte de Zweed op de bullseye met het uitgooien van 121. Harms pakte de wedstrijd door uiteindelijk 57 uit te gooien via tops. Hij had maar 1 pijl nodig.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *