Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Wesley Harms verslaat Tony O’Shea in thriller

De laatste partij van de avondsessie op dag 1 van Lakeside ging tussen Wesley Harms en Tony O’Shea. Lees hier een wedstrijdverslag van deze partij terug. 

De bull werd gewonnen door Wesley Harms en daarom mocht hij de partij beginnen. Met een matige eerste leg hield Harms wel zijn eigen leg. Met een 16-darter brak Harms naar 2-0 en pakte via tops de eerste set met 3-0.

Harms begon in de tweede set ook beter dan O’Shea. Met een 61-finish brak Harms naar 1-0, maar miste 3 darts om de break te verzilveren. Met een 76-finish brak O’Shea terug en hield met een 72-finish zijn eigen leg. Door een beurt van slechts 29 pakte O’Shea het initiatief over en pakte met een 60-finish de tweede set.

O’Shea miste in de eerste leg van de derde set tops om gelijk te breaken, via D16 hield Harms zijn eigen leg. Via tops plaatste Harms de break en kwam 2-0 voor in zijn eigen set. Harms miste in de derde leg 5 setdarts, via D9 brak O’Shea terug naar 2-1. Met een 14-darter hield O’Shea zijn eigen leg en kwam terug tot 2-2 in set 3. In de beslissende leg miste Harms 1 setdart, O’Shea gooide een 120-finish en pakte daarmee de set; 2-1.

In de eerste leg van de vierde set miste O’Shea 3 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via D4 wist Harms te breaken. Harms wist de break niet te verzilveren, met een 116-finish brak O’Shea terug naar 1-1. Met een knappe 78-finish plaatste Harms de derde break in de vierde set. Via D8 hield de Nederlander zijn eigen leg en zo werd het 2-2 in sets.

De beslissende set werd begonnen door Harms. In de eerste leg werden meteen veel dubbels gemist, uiteindelijk brak O’Shea via D4 naar 1-0. Met een knappe 81-finish in 11 darts brak Harms terug naar 1-1. O’Shea miste twee darts op de dubbel voor de break, met een belangrijke 83-finish via de bull hield Harms zijn eigen leg voor 2-1. Via D9 wist Harms ‘Silverback’ te breaken en won daarmee de partij met 3-2 in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Wesley Harms: 88,26 / 25,58%
Tony O’Shea: 85,31 / 32%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.