Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Wesley Plaisier en Danny van Trijp gaan debuut maken op Euro Tour

Afgelopen avond werden de laatste twee kwalificatietoernooien voor de eerste Euro Tour gespeeld. In Leverkusen werden de European Qualifier en de Host Nation Qualifier gespeeld voor de non-tourkaarthouders. Lees hier welke 2 spelers de tickets pakten via de European Qualifier.

In totaal deden 44 spelers mee aan de European Qualifier om een poging voor een ticket voor de European Darts Open in Leverkusen. In totaal werden er op 8 borden gespeeld.

Bordwinnaars
Op bord 1 wist Wesley Plaisier zijn wedstrijden te winnen, waardoor hij de kwartfinales bereikte ten koste van o.a. Cody Harris. Arjan Konterman won bord 2 ten koste van o.a. Diogo Portela. Op bord 3 was het wederom een Nederlander die de kwartfinales haalde, Hendriks won in de tweede ronde van Geert de Vos met 6-5 en vervolgens won hij ook zijn bord. Op bord 4 was het Danny van Klompenburg die met twee overwinningen naar de kwartfinales ging. Op bord 5 was het de Portugees Paulo Ferreira die naar de kwartfinales ging. Op bord 6 maakte Michael Rasztovits zijn favorietenrol waar, hij bereikte redelijk eenvoudig de kwartfinales. Op bord 7 was het Jerry Hendriks die in zijn 3 partijen maar één leg verloor op weg naar de kwartfinales. Op bord was het niet favoriet Mike de Decker die de kwartfinales haalde, maar de talentvolle Danny van Trijp.

Kwartfinales
Bij de kwartfinales waren er nog zes Nederlanders, één Oostenrijker en één Portugees over. Danny van Trijp was de eerste speler die zich plaatste voor de finaleronde, hij versloeg met goed spel Jerry Hendriks met 6-2. Wesley Plaisier versloeg Arjan Konterman met 6-3 en plaatste zich zo voor de finaleronde. De Oostenrijkse Michael Rasztovits won met gemak van Paula Ferreira, het werd 6-1. De laatste kwartfinale werd gewonnen door Jimmy Hendriks met een 140-finish in de beslissende leg tegen Danny van Klompenburg.

Kwartfinales:
Wesley Plaisier 6-3 Arjan Konterman
Jimmy Hendriks 6-5 Danny van Klompenburg
Michael Rasztovits 6-1 Paulo Ferreira
Danny van Trijp 6-2 Jerry Hendriks

Finaleronde
De twee finalerondes voor de eerste Euro Tour gingen tussen Danny van Trijp, Michael Rasztovits en Wesley Plaisier en Jimmy Hendriks. Danny van Trijp bleek totaal geen moeite te hebben met een matige spelende Michael Rasztovits. Met een gemiddelde van 80,5 won de Nederlander met 6-0 van de Oostenrijker, die eindigde op een gemiddelde van 77.8. Van Trijp zal vrijdagmiddag spelen tegen Adam Hunt in de eerste ronde.

De tweede finale was een zeer spannende partij. Er kwam nooit een verschil van twee of meer legs in de partij. In de beslissende leg was het Plaisier die wist te breaken en gaat daarmee vrijdag zijn debuut maken op de Euro Tour. Hij zal in de laatste partij van de vrijdagmiddag spelen tegen een Host Nation Qualifier

Finaleronde:
Wesley Plaisier 6-5 Jimmy Hendriks
Danny van Trijp 6-0 Michael Rasztovits

Image courtesy of FOTO: Richard Ruijg (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *