Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier - WDF World Championship 2023

Wesley Plaisier in de race om Dutch Open-titel, Kist uitgeschakeld in kwartfinales

Christian Kist is verrassend uitgeschakeld op de Dutch Open. De voormalig BDO-wereldkampioen verloor op het podium in Assen van de Duitser Sascha Stuhlemmer. Grote favoriet Wesley Plaisier staat ook bij de laatste 4, net als Jarno Bottenberg en Jeremy Derksen.

Plaisier opende het podiumprogramma bij de heren. Hij nam het op tegen de talentvolle Bram van Dijk. De 33-jarige darter uit Den Haag had weinig moeite met Van Dijk, die nog lang in de wedstrijd bleef hangen. Hij won met 5-2 in legs. Maar in de halve finale zal het beter moeten.

Want in de halve finale speelt Plaisier tegen Stuhlemmer, die het toernooi van zijn leven speelt. De jonge Duitser was in de kwartfinale tegen Kist de betere. Kist kwam nog op een 3-2 voorsprong, maar zag zijn tegenstander naar 3-4 springen. Kist maakte vervolgens gelijk in 17 pijlen. Toch bleef Stuhlemmer koeltjes. In 15 darts verzekerde hij zijn halve finale plaats.

Aan de andere kant van het bracket had Jarno Bottenberg geen grote moeite met Arjan Konterman, die vorig jaar ook al in de kwartfinales speelde. De WDF WK-deelnemer blonk uit door onder meer een 12- en een 13-darter te gooien. Hij won met 5-2. Bottenberg speelt in de halve finale tegen nog een verrassing: de Nederlander Jeremy Derksen. Derksen won van de zenuwachtige Belg Sybren Gijbels. Een knappe prestatie, want over het gehele toernooi gooide hij niet boven de 80 gemiddeld.

Kwartfinales:
Wesley Plaisier 5-2 Bram van Dijk
Sascha Stuhlemmer 5-4 Christian Kist
Jarno Bottenberg 5-2 Arjan Konterman
Jeremy Derksen 5-2 Sybren Gijbels

Halve finales:
Wesley Plaisier – Sascha Stuhlemmer
Jarno Bottenberg – Jeremy Derksen

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Wesley Plaisier in de race om Dutch Open-titel, Kist uitgeschakeld in kwartfinales