Wesley Plaisier komt tekort en wordt verslagen door Dolan

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de Dutch Darts Masters. In de IJselhallen te Zwolle mochten 8 Nederlandse darters het spits afbijten op de eerste dag. In de middag kwam de eerste Nederlander in actie. Wesley Plaisier mocht in zijn tweede EuroTour-bezoek Brendan Dolan ontmoeten.

Wesley Plaisier, regerend Nederlands kampioen, kwam erg moeilijk in de wedstrijd. De Nederlander verloor namelijk direct zijn eerste leg en kwam met 1-0 achter. In de derde leg wist Wesley Plaisier nog wel zijn eigen leg te behouden (2-1), maar veel mocht het niet betekenen. Hij kon simpelweg het niveau, dat hij op het kwalificatietoernooi wel liet zien, niet laten zien tegenover de Noord-Ier.

Dankzij goede scoring kon Brendan Dolan opnieuw de Nederlander breaken en maakte hij 4-1. Hierna pakte Dolan keurig zijn eigen leg door 70 uit de gooien.

De laatste leg werd nog wel even spannend. Plaisier zetten hem goed weg op tops, maar Dolan had dit al eerder gedaan en mocht dus 3 pijlen op tops gooien. De winnende pijl ging in de dubbel 5 en dus gaat Brendan Dolan door naar de volgende ronde. De Noord-Ier zal in de tweede ronde tegen Stephen Bunting gaan spelen.

Deel met:


Plaats een reactie