Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Wesley Plaisier met duidelijke cijfers langs De Sousa

Wesley Plaisier en de Euro Tour blijft een goede combi. Na een kwartfinale in München behaalt de Nederlander in Trier ook de finaledag. Hij was zaterdagmiddag met 6-1 te sterk voor Jose de Sousa. Lees hier meer.

Jose de Sousa mocht de tweede ronde partij starten, maar begon niet goed. De Sousa miste drie pijlen op de dubbel, waardoor Wesley Plaisier meteen in de eerste leg in 19 darts kon gaan breaken. Plaisier verzilverde vervolgens de break ook, met een 180’er en een 76-finish werd het 2-0. In de derde leg kreeg Plaisier meerdere kansen voor de dubbele break, maar werd niet gepakt. De Nederlander miste 5 pijlen op de dubbel, De Sousa bleef nu wel koel en kwam via tops op het scorebord. Veel deed het Plaisier niet, want in leg 4 gooide hij een hele belangrijke 80-finish uit in zijn eigen leg voor een 3-1 voorsprong.

In een matige vijfde leg kreeg De Sousa drie pijlen op de dubbel, maar miste opnieuw. Plaisier pakte wederom zijn kans en brak via dubbel 8 naar 4-1. Ook deze break werd eenvoudig verzilverd, met een 18-darter kwam de Nederlander op matchpoint; 5-1. Plaisier gaf vervolgens de Portugees geen enkele kans meer, met een 15-darter maakte hij het af en plaatste Plaisier zich voor de laatste 16 van de European Darts Matchplay.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Wesley Plaisier: 88,31 / 28,6%
Jose de Sousa: 80,72 / 7,7%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *