Wesley Plaisier - German Darts Open 2023

Wesley Plaisier ten onder tegen sterke Dennis Nilsson

Dennis Nilsson heeft voor een daverende verassing gezorgd door de halve finale op het WDF WK te halen. In de kwartfinale won de Zweed overtuigend van Wesley Plaisier met 4-1. Lees hier meer.

Wesley Plaisier begon als favoriet aan de eerste kwartfinale van het WDF WK. Al snel bleek dat het niet eenvoudig ging worden. De Zweed Dennis Nilsson liet in zijn vorige ronde al goed spel zien en deed dat andermaal. Plaisier begon de eerste set sterk maar doordat Nilsson een 100-finish uitgooide won de Zweed de eerste set met 3-2. In set twee kwam Plaisier 2 keer op een voorsprong maar in de beslissende vijfde leg was het wederom Dennis Nilsson die zijn beste spel had meegenomen op de belangrijkste momenten. Met een 2-0 achterstand verlieten de mannen het podium voor een korte onderbreking.

Plaisier wist wat hem te doen stond. Een uitstekende derde set wierp de Nederlander. 11, 15, en 14 darts waren Nilsson te machtig en Plaisier kwam terug in de wedstrijd. In set vier ging alles met de darts mee tot de laatste leg waarin Nilsson opnieuw een voorsprong pakte van 2 sets. De Zweed was beslissender op de belangrijkste momenten. Ook in set vijf volgde er een vijfde beslissende leg en ook deze wist de Zweed naar zich toe te trekken. Een knappe 4-1 overwinning voor de Zweed die zo zijn beste prestatie ooit liet noteren op een WK. Hij volgt Magnus Caris op die als laatste Zweed in 1994 een halve finale haalden op een WK. 29 jaar later heeft Zweden er een nieuwe dartheld bij.