Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wessel Nijman redt het niet en verliest bij debuut op WK

Wessel Nijman was de eerste Nederlander die dinsdagavond in actie mocht komen op het WK Darts. Zijn tegenstander was de ervaren Steve Beaton.

Steve Beaton start goed

De debuterende Nijman mocht de partij beginnen en de Nederlander wist de eerste leg te behouden met een 77-finish. Nijman kreeg in de tweede leg pijlen om Beaton te breken, maar miste. Beaton profiteerde en kwam op gelijke hoogte. Waar Nijman de kansen op de break miste, was het ‘The Bronzed Adonis’ die deze kans wel greep. Met een 123-finish kwam Beaton in 18 darts op voorsprong. De set werd door de Engelsman met een 17-darter gewonnen.

Ook de eerste leg van de tweede set ging naar Beaton. De wereldkampioen van 1996 pakte de eerste leg met een 64-finish in 15 darts. In de tweede leg liet ook Nijman zien uit welk hout hij gesneden is. Een 180-score werd gevolgd door een 107-finish, waarmee Nijman zich weer op gelijke hoogte speelde. Een 90-finish bracht Beaton op een 2-1 voorsprong, maar hij zag Nijman met een 68-finish weer op gelijke hoogte komen. Het was voor Nijman echter niet genoeg voor de set, want Beaton produceerde een 14-darter.

Wessel Nijman knokt terug, maar redt het niet

Na de tweede onderbreking trapte Nijman het gaspedaal wat dieper in. De darter uit Uitgeest pakte de eerste leg met een 17-darter en plaatste vervolgens de break met een 18-darter vanaf 48. Met een 49-finish ging de derde set vrij vlot naar Wessel Nijman. De 49-finish bracht Nijman wederom succes, want de Nederlander wist zijn tegenstander met precies diezelfde finish te breken in de eerste leg van de vierde set. De tweede leg leverde vuurwerk op. Beaton kreeg geen pijl op de 9-darter vanaf 147, maar mocht na negen gegooide darts niet meer terugkomen. Met een knappe 11-darter wist Nijman zijn leg te behouden. Toch kwam Beaton terug tot 2-2 in legs, waardoor hij plots op matchpoint kwam. De hoge scores vielen niet meer voor Nijman en Beaton profiteerde. Via de dubbel 6 werd Nijman uitgeschakeld.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Wessel Nijman: 92,82 / 42,1%
Steve Beaton: 92,01 / 37,5%

Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *