Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wessel Nijman

Wessel Nijman sluit succesvol Nederlands weekend af met winst

Wessel Nijman en Ryan Meikle hebben de titels gepakt tijdens Development Tour 3 en 4. Na de eerste vier toernooien staan beide mannen ook in de top twee van de ranglijst. Lees hier meer.

Development Tour 3
Eén van de verrassingen van het afgelopen jaar liet vandaag ook op de jeugdtour zien hoe goed hij kan darten. Nico Kurz haalde zijn eerste finale bij de PDC, en daarin trof hij de winnaar van Development Tour 2, Ryan Meikle. Kurz was zijn dag begonnen met een 4-2 overwinning op Henk Snijder, waarna een 4-0 overwinning op Jonathan Thorndike volgde. In een topper tegen Keane Barry was de Duitser met 4-3 de sterkste, waarna ook Jack Male (4-2), Geert Nentjes (4-1) en Bradley Brooks (5-1) werden verslagen. Tegen Brooks deed hij dit met een gemiddelde van 100.3. In de halve finale kwam het gemiddelde ook boven de 100 uit. Verrassing Jamai van den Herik werd met 5-1 en een gemiddelde van 102.3 verslagen. Meikle begon zijn dag nog met een 4-0 overwinning op Ryan O’Connor, maar daarna volgden drie moeilijke 4-3 overwinningen op Kevin Doets, Philipp Hagemann en Liam Meek. Maikel Verberk mocht twee legs winnen, waarna in de kwartfinale Justin van Tergouw (5-3) werd verslagen. De 16-jaar oude Pool Sebastian Bialecki was de laatste hindernis naar de finale. Na een 2-0 achterstand won Meikle alsnog met 5-2.

Kurz mocht de finale beginnen, maar door drie missers op tops gaf hij de leg toch aan Meikle. De Engelsman verzilverde de break meteen met een 20-darter. Met 107-finish voor een 18-darter, gevolgd door een 13-darter, zette Kurz de stand weer op 2-2. Meikle kon dit beter en met een 121-finish en 12-darter kwam hij weer op voorsprong. Een 13-darter bracht hem zelfs op 4-2. Kurz deed nog iets terug, maar Meikle maakte het daarna professioneel af. Gisteren won hij zijn vijfde titel, vandaag zijn zesde.

Nico Kurz: 87.7 / 33%
Ryan Meikle: 91.3 / 50%

Development Tour 4
Net als het eerste toernooi dit weekend was het laatste toernooi van het weekend een ontmoeting tussen Nederland en Duitsland. Net als op zaterdag was Martin Schindler de Duitser, Wessel Nijman was dit keer de Nederlander. Voor de tweede keer wist Nijman een finale op de Development Tour te halen. Dit deed hij door te beginnen met overwinningen op Dean Finn (4-2), Jitse van der Wal (4-3) en Charlie Symons (4-2). Kevin Doets werd vervolgens met 4-3 verslagen, waarna Jaikob Selby-Rivas (5-0) en Rusty-Jake Rodriguez (5-1) met ruime cijfers aan de kant werden gezet. Schindler begon met een ruime zege op Eileen Siegmund (4-0), waarna David Schlichting (4-2), Winston van de Graaf (4-2) en Timo van den Elshout (4-0) ook werden verslagen. Keelan Kay werd met 4-2 verslagen, waarna Joe Davis (5-3) en Dom Taylor (5-3) de laatste twee slachtoffers waren.

Met een 17-darter begon Wessel Nijman prima aan de wedstrijd. Een 15-darter later had hij ook meteen de break te pakken. Dit was echter van korte duur, want Schindler kwam met legs in 17 en 18 pijlen weer langszij. De Duitser greep met een 14-darter ook meteen de voorsprong. Met een 82-finish voor een 15-darter sloeg Nijman weer terug, waarna hij met een 14-darter de wedstrijd weer omdraaide. Er leek een beslissende leg te gaan komen, maar met Schindler wachtend op 48 gooide Nijman 125 uit. De Nederlander won zo zijn tweede Development Tour titel in zijn carrière.

Martin Schindler: 88.8 / 38%
Wessel Nijman: 90.3 / 56%

Nederlanders
Een uitstekend weekend voor de Nederlanders. Gisteren was het al Van Peer die een titel pakte, vandaag was het Jamai van den Herik die verraste vandaag ook. Tijdens het eerste toernooi van de dag haalde hij de halve finale. Justin van Tergouw en Niels Zonneveld haalden tijdens dat zelfde toernooi de kwartfinales. Bertus Herks deed dit ook tijdens DT4. Geert Nentjes, Gian van Veen, Berry van Peer, Niels Zonneveld, Brent Plaisier, Mike van Duivenbode en Kevin Doets haalden allemaal een keer de laatste 16, Maikel Verberk deed dat vandaag zelfs twee keer.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *