Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

West-Europese WK Qualifier hoogstwaarschijnlijk naar Leeuwarden

De PDC heeft woensdagmiddag laten weten dat de West-Europese Qualifier voor het PDC Jeugd WK op 19 oktober zal worden gespeeld in Leeuwarden. Darts Actueel heeft onderzoek gedaan en nu blijkt dat de West-Europese WK Qualifier een dag later hoogstwaarschijnlijk gaat plaatsvinden. Lees hier meer. 

WK Jeugd
Op 19 oktober zal de West-Europese WK Jeugd Qualifier worden gespeeld in Leeuwarden. Spelers uit Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein, die minstens 16 jaar zijn en nog niet 24 jaar waren op 2 januari, zijn speelgerechtigd om mee te mogen doen aan het kwalificatietoernooi. De winnaar kwalificeert zich voor het PDC Jeugd WK dat gepland staat op 4 november in Wigan. Vorig jaar was Mats Gies de gelukkige.

PDC World Championship 2020
Darts Actueel heeft contact gezocht met de PDC Europe en het WTC Expo in Leeuwarden over een mogelijke West-Europese Qualifier voor het PDC WK in hetzelfde weekend. Het grootste evenementencomplex van Friesland zei het volgende tegenover ons: “Op dit moment zijn er door PDC opties geboekt op hotelkamers en een zaal in het weekend.” 

De Europese Qualifiers voor het WK wordt allemaal georganiseerd door PDC Europe en daarom nam Darts Actueel ook contact op met hun. “De Qualifier voor de William Hill World Darts Championship 2020 staat gepland op 20 oktober. Het is nog niet bevestigd, maar dat hopen we volgende week te kunnen doen.”

Vorig jaar werd de West-Europese Qualifier gewonnen door Yordi Meeuwisse die in de finale met 6-3 te sterk was voor Fabian Roosenbrand. Dit jaar zijn de regels veranderd en hebben tourkaarthouders de keuze om een regionale als de PDPA Qualifier te mogen spelen. Vorig jaar moesten deze spelers nog kiezen welke qualifier ze wilden spelen.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *