Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

White, Beaton, Hughes en Wright naar halve finales in Sindelfingen

Afgelopen avond werden de kwartfinales voor de European Darts Grand Prix gespeeld. Lees hier alle wedstrijdverslagen terug. 

De eerste kwartfinale ging tussen Ian White en Jeffrey de Zwaan. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste De Zwaan vier darts op de dubbel, via D4 brak White naar een 2-1 voorsprong. De break werd vervolgens verzilverd met een 14-darter. In de vijfde leg miste De Zwaan de bull voor een 88-finish, met een 50-finish plaatste White de tweede break en verzilverde de break met een 13-darter; 5-1. Met een prachtige 126-finish besloot White de partij te beëindigen en won daarmee met 6-1!

De tweede kwartfinale ging tussen Darren Webster en Steve Beaton. De eerste twee legs gingen met de darts mee. Met een 70-finish plaatste Beaton de break en verzilverde de break voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. Webster miste twee darts op tops voor de rebreak, met ene 65-finish kwam Beaton op matchpoint; 5-2. Met een 14-darter hield Beaton zijn eigen leg en plaatste zich daarmee voor de halve finales.

De derde kwartfinale ging tussen twee ongeplaatste spelers, Nathan Aspinall en Jamie Hughes. Hughes begon als beste aan de partij, hij won de eerste twee legs. Aspinall kwam vervolgens sterk terug tot 2-2. Met een knappe 153-finish plaatste Hughes opnieuw de break en hield met een 90-finish zijn eigen leg voor 4-2. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. Met een 14-darter wist Aspinall terug te breaken en moest er een beslissende leg komen. In die beslissende was het Aspinall die één matchdart op tops kreeg, uiteindelijk was het Hughes die 58 uitgooide en zijn eerste halve finale bij de PDC bereikte!

De laatste kwartfinale ging tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. De eerste 5 legs gingen met de darts mee. In de zesde leg brak Wright met een 53-finish naar een 4-2 voorsprong toe. Wright miste in zijn eigen leg D16 voor ene 91-finish, met een 13-darter brak Van Gerwen gelijk terug naar 4-3. In de achtste leg miste Van Gerwen twee darts op dubbel 16 voor 4-4, via D10 brak Wright naar 5-3. Met een 60-finish versloeg Wright Van Gerwen met 6-4!

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *