Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Simon Whitlock

Whitlock en Chisnall kwalificeren zich voor Grand Slam, Nederlanders vallen tegen

Deze maandagavond werd het kwalificatietoernooi voor de Grand Slam of Darts gegooid die volgende week maandag begint. Bekende namen als Whitlock, Chisnall en Ratajaski wisten zich te kwalificeren, maar ook een hele hoop grote namen niet. Lees hier meer.

Favorieten zoals Simon Whitlock, Dave Chisnall en Krzysztof Ratajski hebben zich gekwalificeerd voor de Grand Slam of Darts. Ook ‘Rapid’ Ricky Evans, Adam Hunt, Gabriel Clemens, Ryan Joyce en ‘Good old’ Justin Pipe wisten zich te plaatsen.

Het wilden niet lukken voor de Nederlanders vanavond in Coventry. Maar liefst 12 Nederlanders waagden een poging om de Grand Slam te halen, allen faalden ze in een vroeg stadium. Klaasen, de Zwaan en Noppert verloren al snel en leken velen uit vorm. Noppert kreeg een ontketende Peter Jacques tegen zich, die een gemiddelde van 103 noteerde. Niels Zonneveld presteerden het best door de laatste 32 te halen waar hij van Dave Chisnall verloor in een beslissende leg.

Ook andere grote namen misten de boot. Dit gold voor Daryl Gurney en Adrian Lewis. Beide mannen stevenen af op hun slechtste jaar in hun dartsloopbaan. Met name voor Lewis zullen de druiven zuur zijn. Net terug van een opgelopen corona besmetting en weer geen kwalificatie voor een groot televisietoernooi. Alhoewel, daar hebben deze spelers nog een kans voor: de beste speler worden op de Winter Series Order of Merit die zich nog niet geplaatst heeft.

Hier onder vindt je de uitslagen van de finaleronde.

(94,7)Ricky Evans 5-2 Steve Beaton(86,4)
(85,9)Adam Hunt 5-2 Peter Jacques (83,6)
(98,2)Krzysztof Ratjaski 5-2 Mickey Mansell (83,9)
(89,7)Ryan Joyce 5-2 Jason Lowe(89,7)
(90,7)Dave Chisnall 5-4 Brendan Dolan(93,2)
(89,5)Simon Whitlock 5-3 Matthew Edgar(87,0)
(97,0)Justin Pipe 5-1 Ryan Searle(91,7)
(100,2)Gabriel Clemens 5-0 Rowby-John Rodriguez(82,8)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Whitlock en Chisnall kwalificeren zich voor Grand Slam, Nederlanders vallen tegen