Whitlock dankzij briljante comeback te sterk voor De Zwaan

In een wedstrijd met meerdere gezichten heeft Simon Whitlock met 6-5 gewonnen van Jeffrey de Zwaan. Na drie legs kwam de Australiër ineens tot leven, wat hem toch nog de overwinning opleverde.

Jeffrey de Zwaan eindigde dit seizoen als nummer 13 op de Players Championship Order of Merit, en werd daardoor beloond met: een duel met Simon Whitlock. ‘The Wizard’ kende een matig seizoen op de vloer, maar is op het podium nog steeds iemand om rekening mee te houden. De Zwaan laat echter al twee jaar zien dat ook hij echt meetelt. Hij liet dat ook hier meteen zien. Met een 14-darter pakte hij direct de break, die hij verzilverde met een 13-darter in zijn eigen leg. Whitlock kwam er scorend niet aan te pas, en met nog een 13-darter pakte De Zwaan nog een break. Whitlock schoot daarna eindelijk wakker, want met een 12-darter pakte hij de break terug. De Australiër deelde daarna nog een klap uit aan De Zwaan, door een 148-finish te gooien terwijl de Nederlander op 79 stond te wachten.

De Zwaan leek na de pauze de eerste leg te pakken, maar vier pijlen op de dubbels waren niet genoeg. Met een 80-finish sloeg Whitlock toe. Met een 18-darter keerde hij het zelfs helemaal om, 4-3. De Zwaan zag het allemaal gebeuren. Whitlock sloeg weer toe en kwam met nog een break op matchpoint. Hij kreeg vanaf 144 ook al een matchdart, maar nadat hij die miste kwam De Zwaan terug voor de break terug. Door zijn eigen leg te houden kwam er zelfs nog een beslissende leg. Whitlock mocht deze beginnen, en met een 110-finish eindigde hij dit ook. Een briljant comeback van ‘The Wizard’, en ook een wedstrijd die De Zwaan snel zal willen vergeten.

Jeffrey de Zwaan: 98.29 / 38.46% 
Simon Whitlock: 93.96 / 50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Whitlock dankzij briljante comeback te sterk voor De Zwaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *