Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Simon Whitlock

Simon Whitlock in matige partij langs Adam Hunt

De derde partij van deze avond ging tussen Simon Whitlock en Adam Hunt. Whitlock werd eerste in groep B, terwijl Adam Hunt zich, dankzij Michael van Gerwen, met ietwat geluk plaatste voor de knock-out fase.

Trage start van beide spelers

Adam Hunt had het gooien op de bull gewonnen en mocht de partij beginnen, maar het was Whitlock die als eerste op het scorebord zou komen. Het duurde even, maar de zevende pijl van Whitlock vond de dubbel en de 1-0 voorsprong was een feit. Hunt leek zijn draai nog een beetje te moeten vinden en Whitlock kon ook de tweede leg naar zich toe trekken, door 90 te finishen. De derde leg zou de eerste legwinst voor Hunt betekenen. Met een 25 finish stond de Engelsman op het scorebord en wist hij de leg te behouden. In de vierde leg, die Whitlock was begonnen, kreeg Hunt de kans om “The Wizard” te breken. Vanaf 86 werd de bulls-eye nipt gemist, waarna Whitlock de leg uiteindelijk toch wist te winnen met een 17-darter. De laatste leg voor de onderbreking werd begonnen door Hunt, die deze ook wist te winnen met een 16-darter. De eerste onderbreking werd ingegaan met een 3-2 tussenstand in het voordeel van Simon Whitlock.

Hunt mist kansen om te breken

Na de pauze was het Whitlock die de partij hervatte, maar de Australiër bleef dubbels missen. Hunt profiteerde echter niet en strafte Whitlock niet af. Whitlock raakte alsnog de dubbel 4 en kwam 4-2 voor. In zijn eigen leg wist Hunt wel weer de dubbel te vinden, want met een mooie 112 finish bracht hij de stand terug tot 4-3. Ook de achtste leg leek naar Hunt te gaan, maar weer miste hij een volle beurt voor de break. Whitlock kreeg alsnog de kans om zijn eigen leg te behouden en deze greep hij met beide handen aan door een hele knappe 116 finish te gooien. Hunt leek alleen een dubbel te kunnen gooien in zijn eigen leg, want ook na deze 3 missers, wist Hunt zijn eigen leg wel weer te behouden door 70 te finishen. De tweede onderbreking was aanstaande en het was Whitlock die de laatste leg wist te winnen met een 17-darter. Tussenstand: 6-4 voor Whitlock.

Veel breaks, Whitlock winnaar

Adam Hunt mocht de elfde leg beginnen, maar na alle kansen die hij al had gehad om Whitlock te breken, was het dit keer Hunt die zelf gebroken werd door Whitlock. Whitlock leek hiermee een gaatje te slaan ten opziche van zijn Engelse tegenstander, maar Hunt weigerde op te geven. Hunt wist Whitlock ditmaal wel meteen terug te breken met een 14-darter en bracht zijn achterstand terug tot 7-5. Ondanks de goede leg, wist Hunt de break niet te verzilveren, mede omdat Whitlock op het perfecte moment een 180 score gooide. Via de dubbel 8 wist Whitlock terug te breken en op 2 legs van de kwartfinale te komen. Whitlock leek hiermee een flinke tik te hebben uitgedeeld, maar ook Hunt wist de re-break te plaatsen. Whitlock kreeg binnen 18-darts zijn score niet op 0, waarna Hunt een 89 finish gooide om de achterstand weer iets te verkleinen. Beide mannen hadden moeite om hun eigen leg te behouden, want leg 15 zou de vierde break op een rij opleveren. Whitlock produceerde een 14-darter en stond met 1 been in de kwartfinale. In de zestiende leg kreeg Whitlock dan ook matchdarts, maar de eerste 4 werden gemist. Hunt wist niet te profiteren, waarna Whitlock de partij dan alsnog wist te beëindigen. Met een 18-darter plaatste Simon Whitlock zich voor de kwartfinales op de Grand Slam of Darts!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Simon Whitlock: 87,38 / 27,78%
Adam Hunt: 86,68 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *