Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Simon Whitlock

Whitlock wint na spannende beslissende leg

De laatste kwartfinale van de avond ging tussen Michael van Gerwen en Simon Whitlock. Op de zaterdag won Van Gerwen met 10-2 van Anderson. Whitlock won met 10-6 van Hunt. De laatste twee tv toernooien had Van Gerwen verloren van Whitlock. Maar gaat het hem deze keer wel lukken om van Whitlock te winnen? Lees hieronder meer hoe de wedstrijd ging.

Sterke start voor beide heren

Van Gerwen mocht de wedstrijd beginnen. Al kwam Whitlock in de eerste leg als eerste op een finish. Whitlock liet het wel in de eerste leg liggen, waardoor Van Gerwen op een 1-0 voorsprong kwam. In de tweede leg miste Whitlock in zijn eigen leg een 84-finish, maar daardoor pakte Van Gerwen de tweede leg. Maar twee legs later kwam Whitlock op 2-2 gelijke stand door een 124-finish en een 122-finish uit te gooien op de BULL. Maar uiteindelijk sloot Van Gerwen de eerste sessie af met een 15-darter.

Whitlock komt terug

Van Gerwen begon de tweede sessie met een 14-darter. In de zevende leg miste Whitlock twee pijlen op een dubbel, waardoor Van Gerwen de 5-2 voorsprong kon pakken. Whitlock was niet van plan om het gat nog groter te maken. Hij nam de achtste leg naar zich toe. Van Gerwen gooide een 91-finish uit en kwam zo 6-3 voor. Whitlock sloot de tweede sessie af met een 13-darter door dubbel 20 met zijn eerste pijl uit te gooien

Van Gerwen pakt een grote voorsprong

Na de tweede pauze mocht Van Gerwen de derde sessie beginnen. In de elfde leg miste Van Gerwen wel een 50-finish, want Whitlock stond namelijk te wachten op 25. Die gooide Whitlock ook meteen uit met zijn tweede pijl. Van Gerwen maakte een gat van drie legs met een 13 en een 14-darter. In de veertiende leg pakte Van Gerwen een vier legs voorsprong met nog een 14-darter. Whitlock wou het gat niet groter maken, want Whitlock pakte de vijftiende leg met een 11-darter en zo gingen we de derde pauze in.

Whitlock vecht terug

Na de derde pauze begon Whitlock gelijk met een 180. Dat was de 300ste 180’er van het hele toernooi. Die leg trok Whitlock ook naar zich toe met een 16-darter. Van Gerwen maakte er weer een drie legs verschil van. Na 15 pijlen pakte Van Gerwen de zeventiende leg. Een leg later maakte Van Gerwen een vier legs verschil. In de achtiende leg gooide Whitlock een 18-darter in de leg van Van Gerwen. Whitlock kwam langzamerhand terug en sloot de vierde sessie af met een 16-darter. De tussenstand na de vierde sessie is 11-9 in het voordeel van Van Gerwen.

Whitlock komt goed weg in beslissende leg

Van Gerwen begon de vijfde sessie goed met een 14-darter. Een leg daarna had Whitlock ook een goede leg, want hij gooide de 22ste leg uit in 13 pijlen. In leg 23 kwam er een break. Die pakte Whitlock met een 14-darter. Maar daarna maakte Whitlock wel de 12-12 gelijke stand met een 13-darter. Van Gerwen en Whitlock stonden beide een fantastische wedstrijd te gooien. Na twee legs stonden de beide heren weer gelijk. Twee legs later gooide Van Gerwen een 146-finish uit om een 15-13 voorsprong te pakken. In de 29ste leg had Van Gerwen vier matchdarts, maar die gooide van Gerwen niet uit. Whitlock pakte die leg en kwam op 15-14. In de 30ste leg had Whitlock een aantal pijlen op een dubbel, want Van Gerwen kwam nog niet op een finish. Het werd 15-15, we kwamen in een beslissende en laatste leg. In de laatste leg begon Whitlock met een 180. In de beslissende leg miste Van Gerwen teveel matchdarts waardoor Whitlock de wedstrijd won met een 17-darter.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 100.32 / 33,33 %
Simon Whitlock: 95.97 / 38,1 %

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *