Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Willem Mandigers niet opgewassen tegen Michael Unterbuchner

Na de winstpartij van Aileen de Graaf was het de beurt aan de volgende Nederlander op het BDO WK. Willem Mandigers mocht het in de O2 arena gaan opnemen tegen de Duitser Michael Unterbuchner.

De partij werd begonnen door Michael Unterbuchner die zijn eigen leg wist te behouden via de dubbel 6. Ook Willem Mandigers leverde zijn eigen leg niet in. Met een 13-darter maakte de Nederlander 1-1 in legs. De derde leg ging wederom met de pijlen mee, nadat Unterbuchner de dubbel 16 had geraakt. Leg vier leverde, nu al, een hoogtepunt in de partij op. Mandigers, die deze leg ook was begonnen, wist deze leg te winnen met een prachtige 170 finish. In de eerste set moest een laatste leg de beslissing brengen. Mandigers leek het initiatief over te nemen van zijn Duitse tegenstander, maar toch was het Unterbuchner die als eerst mocht gaan aanleggen voor een dubbel. Via de dubbel 14 maakte Unterbuchner 1-0 in sets.

De tweede set werd begonnen door Mandigers die geen fout maakte in zijn eigen leg. Nadat hij zichzelf met een 100 score op 40 had gezet, wist hij via de dubbel 10 op een 1-0 voorsprong in legs te komen. De tweede leg was een scorend sterke leg van beide spelers. Mandigers staat na 9 darts op 164, maar kreeg dit niet binnen 3 beurten uit. Met een 19-darter maakte Unterbuchner gelijk in legs. De derde leg van de tweede set leverde weer geen break op. Mandigers gooide de derde 180 van de partij, waarmee hij zichzelf op 55 zet. Dit gaat met 2 darts uit en de stand is 2-1 in het voordeel van de Nederlander. Mandigers wist Unterbuchner bijna te breken in de vierde leg, maar hij mistte de bulls-eye voor nog een 170 finish. Unterbuchner gooide daarop een hele knappe 111 finish, waarmee weer een laatste leg werd afgedwongen. Unterbuchner komt door een bouncer niet op een finish, waardoor Mandigers een beurt meer tijd heeft. Via een hele knappe laatste pijl op dubbel 10 komt Mandigers op gelijke hoogte in sets.

Set 3 werd begonnen door Unterbuchner, die in de eerste leg de derde 180 van de partij produceerde. Mandigers kreeg een kans om te breken, omdat Unterbuchner de grote 12 had gemist. Mandigers kon niet profiteren vanaf 86 en Unterbuchner herstelde zijn fout door de dubbel 16 te raken. Ook in de tweede leg is er weer een 180 van Unterbuchner, maar Mandigers blijft goed constant scoren. Met een 14-darter maakte hij de 1-1 in legs. Breken blijkt erg lastig deze wedstrijd, want ook Unterbuchner wist zijn leg te behouden met een 13-darter. Met een 16-darter behield Mandigers zijn eigen leg weer, waardoor er weer een vijfde leg gegooid moest worden. Mandigers kreeg 3 darts om Unterbuchner te breken en de set te pakken, maar hij mistte vanaf 24. Via de dubbel 3 ging de derde set alsnog naar Unterbuchner.

De vierde set werd weer begonnen door Mandigers, maar hij kwam onder druk te staan van een beter scorende Unterbuchner. De Duitser mistte zijn eerste kans om te breken, maar Mandigers wist zijn dubbel niet te raken. De tweede kans was wel aan Unterbuchner besteed en zo was de eerste break van de partij een feit. Mandigers, die in de achtervolging moest, kon het scorende niveau van Unterbuchner niet bijbenen in de tweede leg. Met een 15-darter maakte Unterbuchner de 2-0 in legs. De Nederlander gooide een klasse derde leg, want met een 11-darter maakte hij de 1-2 in legs. Mandigers moest Unterbuchner breken om in de partij te blijven, maar dit lukte niet. Mandigers gooide een prima leg en kreeg zelfs nog een kans om Unterbuchner te breken vanaf 130. De bulls-eye werd echter gemist en Unterbuchner mocht voor de wedstrijd gaan gooien. Met een knappe 108 finish besliste de Duitser de partij in zijn voordeel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Willem Mandigers: 94.16 / 30.77%
Michael Unterbuchner: 89.71 / 39,29%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *