Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
William O'Connor

William O’Connor wordt tweede Ier in halve finales UK Open

William O’Connor is de tweede Ier die zich geplaatst heeft voor de halve finales van de UK Open. In een thriller werd er met 10-9 gewonnen van Sebastian Bialecki. Lees hier meer.

Bialecki pakt belangrijke break

William O’Connor mocht de partij beginnen en deed dat niet al te best. Sebastian Bialecki wist meteen te breaken door dubbel 14 te gooien. Een leg later kreeg O’Connor meteen de kans op de rebreak, maar miste 4 pijlen op dubbel 10. Bialecki bleef rustig en kwam via dubbel 10 op een 2-0 voorsprong. In de derde leg later wist O’Connor wel op het scorebord te komen, via dubbel 8 werd het 2-1. In de vierde leg kreeg O’Connor opnieuw een breakkans, maar een 116-finish werd gemist. Via tops kwam Bialecki 3-1. De laatste leg voor de pauze ging eenvoudig naar O’Connor voor 3-2.

O’Connor breakt terug

Ook in de tweede sessie bleef het niveau erg hoog. De eerste 4 legs gingen allemaal met de darts mee. Zo won Bialecki zijn eigen leg in 14 en 12 darts (127-finish) en deed O’Connor dat in 17 en 15 darts. Een belangrijke laatste leg voor de pauze volgde. Bialecki kreeg de kans om te pauzeren met een 6-4 voorsprong, maar miste een 86-finish. O’Connor brak nu wel terug, via dubbel 10 werd het 5-5.

19de leg beslist partij

O’Connor kwam goed uit de pauze, met een 19-darter pakte hij als eerste de voorsprong in de wedstrijd en pakte daarna meteen de break in 14 darts voor 7-5. Echter, O’Connor kon de break niet verzilveren. O’Connor kreeg 83 niet van het bord, waardoor ‘Bolt’ via tops meteen terug brak naar 7-6. Bialecki kreeg vervolgens ook de kans om de break te verzilveren, maar een 90-finish werd gemist op dubbel 15. O’Connor plaatste de derde break op rij via dubbel 4 voor 8-6. Toch wist O’Connor niet niet goed te vervolgen. Met een 13-darter brak Bialecki terug en kwam met een 60-finish op gelijke hoogte; 8-8. In leg 19 kreeg Bialecki de kans om nogmaals te breaken, maar miste dit keer twee pijlen op de dubbel voor een 87-finish. Hierdoor kon ‘The Magpie’ met een belangrijke 80-finish toch zijn eigen leg houden voor een 9-8 voorsprong. Bialecki hield ook zijn eigen leg met een knappe 95-finish, waardoor het 9-9 werd en een negentiende leg beslissing moest geven. Een zenuwachtige leg volgde waarin Bialecki een matchdart miste op een 150-finish. Toch bleef O’Connor erg koel en zorgde met een 89-finish in 2 darts voor een 10-9 overwinning en een plaats in de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
William O’Connor: 87,29 / 30,3%
Sebastian Bialecki: 90,71 / 45%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *