Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen - Players Championship Finals 2023

Geen verrassingen in tweede middagsessie, Cullen plaats zich eenvoudig

In de middagsessie van de derde dag Word Darts Championship waren er weinig verrassingen. Lourence Ilagan wist de wedstrijd tegen Matt Campbell nog wel spannend te maken, maar wist niet door te drukken. Evans, Campbell, Williams en Cullen wisten hun wedstrijden te winnen. Lees hier meer.

Ricky Evans 3-0 Simon Adams

In de eerste set had Ricky Evans het toch lastig. Evans was scorend niet veel beter dan Adams, Evans had moeite om de eigen leg te houden en zo kon Adams goed in de eerste set blijven. In de derde leg wist Adams ook nog te breken met een 94-finish. Uiteindelijk had Evans een beslissende leg nodig om de eerste leg te pakken. In deze leg gooide Evans wel een 180’er en deze was genoeg om de eerste set te pakken.

Na een moeizame eerste set van Evans, was het vervolg van de wedstrijd makkelijker. De tweede set ging met 3-0 naar Evans. Hij gooide nu wel met een goed niveau met een 15-darter, een 12-darter en een 18-darter. Hij gooide ook nog een 121-finish en een 112-finish. Ook in de derde set wist Adams niet te overtuigen. Evans scoort vanaf de tweede set veel beter en weet zo de wedstrijd eenvoudig binnen te halen. Ook de derde set werd 3-0 en zo wint Evans ook 3-0 in sets.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Ricky Evans: 92.34 / 50.0%
Simon Adams: 75.89 / 20.0%

Jim Williams 3-0 Norman Madhoo

De tweede partij was totaal geen wedstrijd. De Guyaanse Norman Madhoo kon totaal geen weerstand bieden aan Jim Williams. Scorend was het niet goed genoeg van Madhoo en hij kwam in de eerste set maar tot 76.2 gemiddeld scorend. Williams kon zo gemakkelijk weglopen. De eerste set won Williams met 3-0 zonder iets bijzonders te doen.

Ook in de tweede en derde set kwam Williams niet in de problemen. In deze set creëerde Madhoo nog wel wat kansen op de dubbel. Hij mistte er zeven in de eerste leg van de tweede set. Madhoo won de leg niet en verder kwam Williams niet in de problemen. Zowel in de tweede, als in de derde set leverde Williams geen leg in. Williams gooide in de derde set ook een gemiddelde van 100.2 gemiddeld en daar heeft hij dus ook nog laten zien wat hij kan.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Jim Williams: 87.84 / 40.9%
Simon Adams: 73.20 / 0.0%

Matt Campbell 3-2 Lourence Ilagan

In de derde partij was het Campbell die de eerste set pakte. Ook bij Campbell ging dit niet heel eenvoudig. Ilagan wist het Campbell scorend nog wel moeilijk te maken. Campbell kwam wel 2-0 voor, maar moest de derde leg in te leveren. In de vierde leg miste Ilagan drie dubbels om een beslissende leg af te dwingen. Campbell profiteerde en pakte zo de eerste set. In de tweede was Campbell scorend de betere. In de set van Ilagan wist Campbell te breken in de derde leg. In deze leg gooide Campbell een 180’er en hij was keurig in vijf beurten uit. Hij verzilverde de break en zo kwam hij 2-0 voor in sets.

In de derde set wist Ilagan in de eerste set nog wel te breken, maar hij wist de break niet te verzilveren. Wel wist Ilagan de vierde leg te houden en zo werd er een beslissende leg gegooid in de derde set. In deze beslissende leg wist Ilagan scorend niet te overtuigen, maar Campbell miste vijf pijlen voor de wedstrijd. Vervolgens tekende Ilagan voor een 100-finish door twee keer tops te gooien. In de vierde set begon Ilagan met een 153-finish. In de derde leg waren beiden heren aan het missen. Campbell miste zes pijlen op de dubbel en Ilagan kwam 2-1 voor. Ilagan wist de een beslissende set af te dwingen door 104 uit te gooien.

Campbell gooide een fenomenale beslissende set. Hij gooide in deze set drie 180’ers en ook nog eens 5 140+ scores. Via een 14-darter, een 12-darter en nog een 12-darter gooide Campbell 115.62 gemiddelde en hij gooide 128 uit voor de wedstrijd. Campbell overleefde zo een toch nog spannende wedstrijd.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Matt Campbell: 93.14 / 40.6%
Lourence Ilagan: 86.03 / 33.3%

Joe Cullen vs Darren Penhall

Joe Cullen liet in zijn eerste partij van het Word darts Championship mooie dingen zien. Hij won in de eerste set met 3-1. Het hoogtepunt van deze set was een 160-finish voor de 2-1 voorsprong en dit was de hoogste finish van het toernooi tot nu toe. Cullen en Penhall hielden hun eerste leg met een 13-darter en Cullen pakte de derde leg dus met die 160-finish. Cullen won de eerste set via een 14-darter met 3-1.

Cullen won ook de tweede set. De tweede set won Cullen met 3-2. Het hoogtepunt was de beslissende leg, herin gooide Cullen zes perfecte pijlen om weg te lopen bij Penhall. Penhall had de kans om de set naar zich toe te trekken in de derde leg, maar hij miste drie pijlen op de dubbel. De dubbels van Penhall waren matig, hij gooide de dubbels in de tweede set op 28.57%. In de derde set wist Cullen de wedstrijd ook af te maken. Deze wint hij zonder problemen met 3-1 en hij is dus de volgende geplaatste speler in de derde ronde.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 93.41 / 52.9%
Darren Penhall: 81.24 / 40.0%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Geen verrassingen in tweede middagsessie, Cullen plaats zich eenvoudig