Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny van Trijp

WK-debuut Van Trijp ten einde gebracht door Clayton 

Het avontuur in Alexandra Palace zit erop voor Danny van Trijp. De Nederlander moest in de tweede ronde van het World Darts Championship zijn meerdere erkennen in Jonny Clayton, die hun duel met 3-0 won.  

Van Trijp trapte de partij af, maar zag Clayton al meteen met zijn leg aan de haal gaan. De Welshman wist deze break iets later ook te verzilveren, waarna Van Trijp er even goed in slaagde om zijn eigen leg veilig te stellen. Vervolgens greep ‘The Ferret’ in zestien pijlen de eerste set. 

Na een korte pauze toonde de meervoudig majorwinnaar zijn klasse door met een 11-darter wederom zijn eigen leg te behouden. In 13 pijlen deed Van Trijp hetzelfde en daaropvolgend liet Clayton nóg een 11-darter noteren. Door middel van een break bemachtigde hij vervolgens de tweede set, waarin hij gedurende vier legs 120 gemiddeld gooide.  

Door wat gemiste dubbels van de Welshman in set nummer drie, kon Van Trijp even later nipt zijn eigen leg behouden. Hierna kreeg de Nederlander echter zelf ook te maken met ‘double trouble’, waardoor Clayton maar net een aan een break wist te ontkomen. Met nog een 14-darter om te breaken en een daaropvolgende leg in zestien pijlen, kwam ‘The Ferret’ uiteindelijk over de eindstreep. In de volgende ronde wacht Brendan Dolan op hem.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 99.62 / 50.0%
Danny van Trijp: 83.30 / 33.3%

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *