Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond Smith

WK-sensatie Smith keert terug naar Ally Pally

Raymond Smith heeft zich verzekerd van een terugkeer naar London in December. ‘The Guru’ won in eigen land de DPA Satellite Finals, waardoor hij weer naar het WK mag.

Raymond Smith zal bij velen als topfavoriet zijn aangewezen om zich te plaatsen voor het WK, maar een paar dagen geleden leek dit er nog helemaal niet op. De Australiër dacht dat hij niet mee mocht doen aan de DPA Satellite Finals. Hij kwam er net op tijd achter dat dit wel het geval was, waarna een reis van 14 uur hem alsnog op locatie bracht. Samen met 50 andere spelers begon hij aan de jacht op een WK-ticket.

Smith blijft domineren ‘Down Under’

Koha Kokiri (die zich afgelopen twee dagen plaatste voor de World Series-toernooien in Australië), Robbie King (WK-deelnemer in 2020) en James Bailey (WK-deelnemer in 2019 en 2021) overleefden verrassend genoeg de groepsfase niet. Toen ook Tim Pusey, één van de favorieten, in de kwartfinale werd uitgeschakeld, leek de weg open te liggen voor Smith. Dave Marland leek nog een geduchte tegenstander, maar de 55-jarige Australiër miste twee matchdarts tegen Joe Comito. De nog redelijk onbekende Comito behaalde zo de finale. Smith deed dit ook, al was het bij de laatste 16 wel even billenknijpen tegen Dave Charnock (6-5).

Comito had in de knock-out fase hogere gemiddeldes genoteerd dan Smith. Hij zal zo ook zeker geloofd hebben in een stunt, maar nadat hij in de derde leg van de eerste set meteen gebroken werd, moet hij de bui al een beetje hebben zien hangen. Smith hield daarna ook zijn eigen set, waarna Comito een wonder nodig had. Hij leek nog aan te gaan haken, maar in de beslissende leg van de derde set miste hij twee set-darts. Smith, zo ervaren als hij is, sloeg meteen toe. ‘The Guru’ keert terug naar Ally Pally, waarmee ook de wens van Q-School weer wat dichterbij komt.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *