Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lisa Ashton

Women Series keert terug met 12 toernooien

Vorig jaar werd de Women Series voor de eerste keer georganiseerd. Het beviel zo goed, dat de PDC vanmiddag heeft bekend gemaakt dat de Women Series dit jaar terug keert. Lees hier meer.

Vorig jaar werden er nog vier toernooien gespeeld die meetelden voor de Women Series, waar de top twee van ranking zich kwalificeerden voor het WK. Uiteindelijk waren Lisa Ashton en Deta Hedman de besten tijdens de eerste editie van de Women Series. Dit jaar gaan we 12 toernooien voor de dames zien. Deze 12 toernooien worden verdeeld in drie weekenden van vier toernooien.

De eerste vier toernooien zullen worden gespeeld op 28 en 29 Augustus in Niedernhausen, Duitsland. De volgende 8 toernooien zullen worden gespeeld in het Verenigd Koninkrijk. Toernooi 5 t/m 8 zullen op 25 en 26 september gespeeld worden in Milton Keynes. De laatste vier toernooien staan gepland op 23 en 24 Oktober in Barnsley.

De top twee van de Order of Merit na 12 toernooien plaatsen zich voor het PDC WK 2022. Ook zijn er twee plaatsen op de Grand Slam of Darts beschikbaar voor de dames. De dame die van de toernooien 5 t/m 8 het meeste prijzengeld wint, plaatst zich net de dame die van de laatste 4 toernooien het meeste prijzengeld wint.

De aankondiging van vandaag onderstreept onze toewijding om kansen te bieden aan vrouwelijke spelers. Dames darts is op dit moment beter dan ooit tevoren, en we zien een uitbreiding van de PDC Women Series als de volgende stap in de voortgang van de sport. We zijn verheugd dat de tour dit jaar toernooien in Duitsland zal organiseren, die de groei van het damesdarts over de hele wereld weerspiegelt”, aldus Matthew Porter.

Programma:
28-29 Augustus: Women Series 1-4
25-26 September: Women Series 5-8
23-24 Oktober: Women Series 9-12

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *