Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Luke Littler - Poland Darts Masters 2024

Wonderkind Luke Litter wint ook in Polen

Luke Littler heeft de tweede editie van de Poland Darts Masters gewonnen in Gliwice. Op een avond van hoog niveau werd Rob Cross met 8-3 verslagen door de Engelsman. Lees hier meer.

Wright verliest met 109 gemiddeld, Van Gerwen whitewasht

De finaledag van de Poland Darts Masters werd begonnen met de nummer één geplaatste Luke Littler tegen Peter Wright. Wright begon ijzersterk aan de partij, maar kon geen grote voorsprong pakken tegen de 17-jarige. In de vijfde leg plaatste Littler een belangrijke break met een 68-finish in 12 pijlen. Deze break kon Wright uiteindelijk niet meer ongedaan maken. Littler trok de partij met 6-4 over de lijn, ondanks een gemiddelde van 109 van de Schot. In de tweede kwartfinale moest er een beslissende leg aan te pas komen. In leg 9 plaatste Luke Humphries de eerste break van de partij, maar zag een leg later Michael Smith direct terugbreaken met een waanzinnige 134-finish met twee keer tops. In de beslissende leg kreeg Humphries één matchdart op tops, maar die werd gemist. Smith bleef koel, raakte dubbel 5 met zijn laatste pijl en plaatste zich daarmee voor de laatste 4 in Polen.

Rob Cross wist in de derde kwartfinale net als vorige week in Kopenhagen te winnen van Stephen Bunting. Bunting kwam twee keer terug van een achterstand, maar kon geen beslissende leg afdwingen. Bunting kwam terug van een 5-2 achterstand om er 5-4 van te maken, maar miste tops vanaf een 137-finish voor 5-5. Cross gooide 62 uit in twee pijlen om met een 6-4 overwinning naar de halve finales te gaan. In de laatste kwartfinale had Michael van Gerwen geen enkel probleem met de Kroaat Boris Krcmar. Met finishes van 99,120 en 124 eindigde de Nederlander op een gemiddelde van 109,98 en gunde daarbij Krcmar geen leg in de kwartfinale.

Littler geeft niet op, Cross weer in de finale

In de eerste halve finale namen Luke Littler en Michael Smith het tegen elkaar op. Na een uitstekende start van Smith kwam ‘Bully Boy’ al snel op een 4-1 voorsprong. Mede dankzij een 11-darter en finishes van 114 en 137, waarvan de laatst genoemde met twee keer tops, wist Littler zich terug te vechten in de wedstrijd naar een stand van 5-5. Met een gelijke stand kon de wedstrijd beide kanten op. Maar ook de volgende leg ging naar de jonge Engelsman, hiermee kwam ‘The Nuke’ op matchpoint. Leg twaalf ging mede door een knappe 116-finish naar Smith; we gingen naar een allesbeslissende laatste leg. Beide mannen miste meerdere matchdarts in de laatste leg. Uiteindelijk was het Luke ‘The Nuke’ Littler die de dubbel wist te vinden en de eerste finalist werd van de avond.

Na een geweldige kwart inale van Michael van Gerwen, nam de Nederlander het in de halve finale op tegen Rob Cross. Die de laatste weken al in uitstekende vorm verkeerde ging ook in deze wedstrijd weer door met geweldig spel, al snel kwam de Engelsman met 4-0 voor op de Nederlander. Van Gerwen pakte de volgende twee legs door beide keren uit te zijn in 14 pijlen, met een 4-2 stand gingen we de pauze in. Rob Cross kwam als beste uit deze pauze, met een 11 en 14-darter kwam ‘Voltage’ met 6-2 voor te staan op de titelverdediger. Door dubbel twee te gooien wist Rob Cross zich weer te plaatsen voor een finale in de World Series.

Wonderkind wint weer

De finale van de Poland Darts Masters ging tussen twee Engelsmannen, Luke Littler nam het op tegen Rob Cross. Littler schoot uit de startblokken en kwam met speels gemak 4-1 voor. Dit deed hij met een 104-finish en een finish van 164, die precies in het midden van de bull werd uitgegooid. Met een finish van 116 wist Cross de schade enigszins te beperken voordat de pauze begon. ‘The Nuke’ wist weer de leg te winnen met ditmaal zijn derde 100+ finish van de wedstrijd, weer met de bull werd deze 121-finish van het bord geveegd. De volgende leg ging naar Rob Cross die in 15-pijlen uit was. Daarna wist Luke ‘The Nuke’ Littler weg te lopen van Cross, door een 13 en 14-darter kwam de jonge speler op matchpoint. Met zijn eerste pijl op dubbel 20 wist Luke Littler deze finale te winnen. Het is alweer zijn tweede World Series overwinning en de zesde titel in dit nog korte jaar. Luke ‘The Nuke’ Littler is na Michael van Gerwen de tweede winnaar van de Poland Darts Masters.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Littler: 101.84 / 66,7%
Speler: 94.91 / 30%

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Littler 6-4 Peter Wright
Michael Smith 6-5 Luke Humphries
Rob Cross 6-4 Stephen Bunting
Michael van Gerwen 6-0 Boris Krcmar

Halve finales
Luke Littler 7-6 Micheal Smith
Rob Cross 7-2 Michael van Gerwen

Finale
Luke Littler 8-3 Rob Cross

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *