Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rusty-Jake Rodriguez

Woodhouse en Rodriguez naar tweede ronde WK

Luke Woodhouse en Rusty-Jake Rodriguez hebben zich maandagavond geplaatst voor de tweede ronde van het PDC WK! Ze wonnen hun wedstrijden allebei met 3-1 in sets. Lees hier meer.

Luke Woodhouse vs James Wilson

Luke Woodhouse mocht de eerste partij van de avond beginnen en deed dat met een 17-darter in zijn eigen leg. In de tweede leg leek Woodhouse te breaken, maar miste 4 pijlen op tops. James Wilson profiteerde en hield met een 61-finish toch nog zijn eigen leg. De derde en vierde leg gingen ook met de darts mee, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. In de vijfde leg miste Woodhouse een 68-finish op dubbel 16, waarna Wilson de set af pakte met een knappe 72-finish.

Na een korte pauze begon Wilson aan de tweede set, maar werd in de eerste leg meteen gebroken. Woodhouse gooide een 64-finish voor de break, maar wist de break niet te verzilveren. Wilson brak een leg later meteen terug met een 74-finish in 14 darts. Kon hij de break wel verzilveren? Het antwoord was nee, Woodhouse brak opnieuw door dubbel 8 te gooien. In de vierde leg verzilverde ‘Woody’ de break wel en kwam met ene 65-finish via de bull op 1-1 in sets.

Na de tweede en laatste pauze gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg brak Wilson met een matige leg (20 darts) naar een 2-1 voorsprong. Wilson leek vervolgens op een 2-1 voorsprong in sets te komen, maar kreeg 92 niet uit. Woodhouse brak met een 180’er een 35-finish daardoor meteen terug naar 2-2. In de beslissende leg van set 3. Wilson gooide een matige leg, waardoor Woodhouse in 17 darts de voorsprong pakte; 2-1 in sets.

‘The Lethal Biscuit’ begon aan de vierde set, maar leverde net als in set twee zijn eigen leg meteen in. Woodhouse brak met een geweldige 128-finish. Een leg later wist de Engelsman de break te verzilveren dankzij een 14-darter. In de derde leg leek Woodhouse de wedstrijd al in het slot te gooien, maar miste vier matchdarts. Hierdoor bleef Wilson in de wedstrijd, die met een 39-finish terug kwam tot 3-1. In de vierde leg maakte Woodhouse het wel af, met een 116-finish won hij met 3-1 (2-3,3-1,3-2,3-1) in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Woodhouse: 91,52 / 35,5%
James Wilson: 85,81 / 46,7%

Rusty-Jake Rodriguez vs Ben Robb

De tweede wedstrijd werd begonnen door Rusty-Jake Rodriguez en deed dat erg indrukwekkend. Met twee maximale scores won Rodriguez zijn eigen leg in 12 darts. Ben Robb antwoordde goed, want met een 15-darter hield hij zijn eigen leg. In de derde leg konden de heren niet heel veel triples vinden, maar Rodriguez wist in 20 darts wel zijn eigen leg te houden. In de vierde leg kreeg de Oostenrijker al twee pijlen voor de set, maar dubbel 12 en dubbel 6 werden gemist. Hierdoor maakte Robb er via dubbel 16 2-2 in. In de beslissende leg produceerde Rodriguez een geweldige 112-finish en pakte daarmee de eerste set.

Na een korte pauze begon Ben Robb aan de tweede set en deed dat sterk met een 100-finish. Rodriguez won vervolgens ook zijn eigen leg in 13 darts. Een leg later plaatste Rodriguez de eerste break van de partij, via dubbel 10 kwam hij 2-1 voor. Toch kreeg Rodriguez het niet voor elkaar om de break te verzilveren en de set te pakken. Met een maximale score en het gooien van dubbel 10 brak de Nieuw-Zeelander meteen terug. Er moest opnieuw een beslissende leg aan te pas komen. In die beslissende leg gooide Rodriguez een 180’er, maar gooide daarna slechts nog maar één triple. Robb profiteerde optimaal en maakte er in 16 darts 1-1 in sets van.

Na de laatste pauze begon Rodriguez aan de derde set. Met een 14-darter wist hij zijn eigen leg te houden. Robb kreeg in zijn eigen leg 92 niet uit, waardoor Rodriguez via tops de break plaatste. In de derde leg gooide Rodriguez een 75-finish en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong in sets.

Robb begon aan de vierde set, maar werd meteen gebroken. ‘Big Rig’ miste drie pijlen op de dubbel, waardoor Rodriguez via dubbel 10 brak. Toch wist Robb een leg later die break meteen weer ongedaan te maken, via dubbel 8 brak hij terug naar 1-1. Kon hij nu wel zijn eigen leg houden? Het antwoord was nee, in 17 darts brak de 20-jarige Oostenrijker opnieuw. Een leg later maakte hij het dit keer wel af, met twee maximale scores en dubbel 4 zorgde Rodriguez voor zijn eerste TV-overwinning!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rusty-Jake Rodriguez: 93,86 / 44%
Ben Robb: 87,47 / 46,2%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *