Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

World Cup: Singapore en Maleisië keren terug, Taiwan debuteert

Paul Lim en Harith Lim mogen zich opmaken voor hun 10e deelname aan de World Cup of Darts. Op het kwalificatietoernooi voor Aziatische landen verzekerden ook Taiwan en Maleisië van een ticket.

Net als in 2023 deelde de PDC acht tickets uit aan Azië voor de World Cup of Darts. Japan, de Filipijnen, Hong Kong, China en Bahrein kregen automatisch een uitnodiging, de laatste drie plekken werden verdeeld op het kwalificatietoernooi. Paul Lim en Harith Lim, die samen al negen keer eerder aan het prestigieuze landentoernooi meededen, moesten ook vol aan de bak. Negen landen begonnen in de groepfase, waarna de best vier overbleven.

Maleisië en Thailand wonnen hun groep, maar konden deze goede uitgangspositie niet verzilveren. Singapore troefde Thailand af, terwijl Taiwan, bestaand uit het duo Pupo Teng Lieh en An Sheng Lu, zich na een 4-2 achterstand naar een 5-4 overwinning vocht. De eilandengroep, gelegen voor de kust van China, mag zo zijn debuut gaan maken op de World Cup. Maleisië voegde zich uiteindelijk bij dit duo. Mohd Nasir Bin Jantan en Siik Hwang Wong waren ruim te sterk voor Thailand, waardoor dit land voor het eerst sinds 2014 weer mee mag doen.

Uitslagen
Finales
Singapore 5-3 Thailand
Taiwan 5-4 Maleisië

3e plek
Maleisië 5-0 Thailand

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *