Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

World Grand Prix krijgt nieuwe locatie in Coventry

Nadat de World Matchplay niet in de Winter Gardens is gespeeld, zal de World Grand Prix ook niet gespeeld worden in de CityWest in Dublin. Lees hier meer.

Woensdagavond 26 Augustus werd bekend dat de CityWest Arena in Dublin nodig is voor de HSE (Health and Safety Executive) voor de strijd om het coronavirus. Dit zou gaan duren t/m 22 oktober. Daarom moest de PDC snel op zoek naar een nieuwe locatie. Milton Keynes zou niet beschikbaar zijn, vanwege de Championship League voor snooker.

Vrijdagmiddag heeft de PDC het nieuws naar buiten gebracht dat de World Grand Prix dit jaar achter gesloten deuren in de Ricoh Arena in Coventry gespeeld gaat worden. Ook de planning gaat op de schop. Het toernooi zou normaal gesproken van zondag 4 oktober t/m zaterdag 10 oktober gespeeld worden. De PDC heeft besloten om de World Grand Prix te laten beginnen op dinsdag 6 oktober. De finale staat gepland op maandag 12 oktober.

Matthew Porter is teleurgesteld om deze major ook niet op de oorspronkelijke speellocatie te spelen, maar kon niet anders: “The World Grand Prix is een van de hoogtepunten op onze kalender en we zijn teleurgesteld dat we het toernooi niet in het Citywest kunnen spelen. We zagen prachtige wedstrijden tijdens de afgelopen World Matchplay en we zijn ervan overtuigd dat dat ook tijdens de World Grand Prix zal gebeuren.”

Porter heeft er al vertrouwen in dat de World Grand Prix volgend jaar weer terugkeert in Dublin: “Het Citywest Hotel blijft in onze plannen voor de editie van 2021 en de jaren daarna. We willen het CityWest graag bedanken voor hun hulp bij het vinden van een nieuwe locatie.”

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *