Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler

World Masters jeugdfinales: Internationaal succes

De finalisten van de WDF World Masters bij de jongens en meisjes zijn bekend. We zien een Amerikaan terug in de finales bij de jongens, terwijl een Finse verrast bij de meisjes. Lees hier meer.

Jongens

Luke Littler en Peter Stewart Jnr strijden zondagmiddag om de WDF World Masters titels bij de jongens. De 15-jarige Littler won in de groepsfase zijn benodigde wedstrijden. Daarna versloeg hij op weg naar de kwartfinales twee Duitsers; Alexander Steinmetz (4-2) en Yorick Hofkens (4-1). In de kwartfinales werd de beste partij van het toernooi gespeeld. In een beslissende leg werd András Borbély in een beslissende leg verslagen. Littler noteerde een gemiddelde van 90, de Hongaar eindigde op een gemiddelde van 85. In de halve finale had Littler weinig moeite met Matyas Rejhon, er werd 5-0 gewonnen.

De Amerikaan Peter Stewart Jnr verzekerde zich ook voor een plek in de finale, nadat hij zijn drie tegenstanders in de groepsfase met 4-1 versloeg. In de knock-outfase was Stewart Jnr achtereenvolgens te sterk voor Mats Theobald (4-1), Nathan Osmond (4-0), Kieran Thompson (4-2) en Bradley van der Velde (5-1) in de halve finales.

Halve finales
Luke Littler 5-0 Matyas Rejhon
Peter Stewart Jnr 5-1 Bradley van der Velden

Finale (zondag)
Luke Littler vs Peter Stewart Jnr

Meisjes

Een Finse en een Engelse staan zondagmiddag in de finale van de WDF World Masters van de meisjes. Iida Lanko bleef ongeslagen in de groepsfase, waarna ze Kylie Chapman (4-1), Laila Elansary (4-0) en Laura Stokoe (4-0) versloeg in de knock-outfase. In de halve finales versloeg ze Stokoe met een 124-finish in de laatste leg.

Aan de andere kant van schema bleef de WDF World Open-kampioene Paige Pauling over. In de groepsfase won ze haar drie wedstrijd. Daarna was de Engelse te sterk voor Abigail Harty (4-1) en Jana Leys (4-3). In de halve finale overleefde Pauling meerdere matchdarts van Sophie McKinlay om uiteindelijk met 4-3 te winnen.

Halve finales
Iida Lanko 4-0 Lauren Stokoe
Paige Pauling 4-3 Sophie McKinlay

Finale (zondag)
Iida Lanko vs Paige Pauling

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *