Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Lakeside

World Open geannuleerd, WK Qualifiers op twee locaties

Afgelopen avond heeft de WDF en de NDB bekend gemaakt waar men al bang voor was, de WDF World Open in december is geannuleerd. Toch heeft de WDF een oplossing gevonden voor de WDF WK Qualifiers. Lees hier meer.

WDF World Open

Op zaterdag 4 december stond het laatste ‘Gold’-toernooi van het jaar op het programma. Dit zal vanwege de strenge coronamaatregelen in Nederland helaas niet doorgaan. De WDF en de NDB hebben dinsdagavond besloten om het te annuleren.

Richard Ashdown reageerde als volgt: “Met de huidige maatregelen is het simpelweg onmogelijk om een evenement als de World Open te organiseren waar honderden mensen van binnen en buiten Europa op af komen. Hoe zeer wij ons ook hadden verheugd om iedereen weer live te kunnen ontmoeten in De Bonte Wever voor een geweldig dartfeest, zijn wij genoodzaakt om het toernooi te annuleren.”

Twee Qualifiers

Een dag later stonden de WDF WK Qualifiers en de WDF WK Jeugdkampioenschappen op het programma. Deze gaan wel door, maar met een ander format. Er zullen op zondag 5 december twee WDF WK Qualifiers worden gespeeld, één in Nederland (Bonte Wever, Assen) en één in Engeland (Lakeside Country Club, Frimley Green). Op elke qualifier plaatsen twee heren en één dame zich voor het WDF WK. In totaal kunnen dus vier heren en twee dames zich nog kwalificeren.

Ook de WDF Jeugdkampioenschappen worden op twee locaties gespeeld. Op elke locatie plaatsen twee jongens en één meisje zich voor de eindrondes van het toernooi. De eindrondes worden afgewerkt tijdens de laatste twee dagen van het WDF WK op het podium in de Lakeside Country Club.

Ashdown legt de situatie uit op de website van de NDB: “Dit hebben we besloten om toch iedereen een kans te geven zich te kwalificeren voor de Lakeside, en om zo het aantal darters op één locatie en reisbewegingen te beperken. Deze beslissing is dus genomen in het belang van de veiligheid van spelers en fans.”

Als één van de twee kwalificatietoernooien toch wordt geannuleerd, kwalificeren 4 heren, 2 dames, 4 jongens en 2 meisjes op de overgebleven locatie.

Inschrijven

Inschrijving WDF WK Qualifiers in Lakeside, klik hier.

Inschrijving WDF WK Qualifiers in de Bonte Wever, klik hier.

Zes rankingtoernooien

Met het annuleren van de WDF World Open staan er nog maar 6 WDF Rankingtoernooien op het programma. Hieronder het programma:

20 November – Czech Open (Silver)
20 November – Oregon Open (Bronze)
27 November – Italian Grand Masters (Bronze)
27 November – Russian Open (Bronze)
28 November – Italian Open (Silver)
28 November – St Petersburg Open (Bronze)

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *