Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Wright, Aspinall en Gurney verliezen, Chisnall verslaat Durrant

Woensdagavond was de tweede dag van de World Grand Prix. In totaal stonden er 9 partijen op het programma. Lees hier alles terug van de partijen zonder Nederlandse inbreng.

Brendan Dolan vs Kim Huybrechts

De tweede dag van de World Grand Prix werd geopend met een partij tussen Brendan Dolan en Kim Huybrechts. Huybrechts mocht de partij beginnen en wist eenvoudig zijn eigen leg te houden, omdat Dolan 9 darts op de openingsdubbel miste. Met een 13-darter hield Dolan zijn eigen leg. In de derde leg plaatste Dolan de break met een 105-finish en een 110-finish leverde het de eerste set op. Huybrechts kwam goed uit de pauze, want een 16- en 18-darter kwam de Belg op een 2-0 voorsprong. Dolan antwoordde goed, want met een 14-darter hield hij zijn eigen leg. Huybrechts miste in zijn eigen leg 5 pijlen op de openingsdubbel, waardoor de Noord-Ier in 13 darts terug brak naar 2-2. In de beslissende leg was het toch Huybrechts die met een 65-finish de set afpakte. In de beslissende set gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg miste Dolan een 161-finish op de bull om een beslissende leg af te dwingen, waarna Huybrechts met een 56-finish de overwinning pakte (1-3,3-2,3-1).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kim Huybrechts: 86,91 / 36,84%
Brendan Dolan: 91,32 / 42,86%

Jonny Clayton vs Ian White

De tweede partij van de avond ging tussen Jonny Clayton en Ian White. Beide heren begon erg nerveus op de openingsdubbels, maar uiteindelijk plaatste Clayton met een 52-finish de break. Clayton miste vervolgens in zijn eigen leg 10 darts op dubbel 16, waardoor White eenvoudig met een 69-finish terug brak naar 1-1. Toch wist White de break ook niet te verzilveren, met een 14-darter plaatste Clayton de derde break op een rij. Clayton begon goed aan de vierde leg en pakte in 15 darts de eerste set. De Welshmen kwam ook goed uit de pauze, want met een 16-darter hield hij zijn eigen leg. Vanaf dat moment ging de turbo aan bij White. Hij won drie legs op een rij met drie 14-darters en kwam daarmee op 1-1 in sets. Toch wist White die goede vorm niet door te zetten, in 18 darts plaatste ‘The Ferret’ meteen de break in set 3. Dankzij een 90-finish verzilverde Clayton de break en kwam daarmee op matchpoint. In de derde leg kreeg Clayton drie matchdarts, maar miste. White profiteerde en hield in 19 darts zijn eigen leg. Een leg later was het wel voorbij van ‘Diamond’, met een 106-finish boekte Clayton de 2-1 (3-1,1-3,3-1) in sets zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 85,16 / 50%
Ian White: 88,93 / 50%

Dave Chisnall vs Glen Durrant

De derde partij van de avond was een kraker tussen Dave Chisnall en Glen Durrant. Dave Chisnall mocht de partij beginnen en deed dat enorm sterk. Zo gooide hij een 112-finish uit in zijn eigen leg en brak hij Durrant in 11 darts voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kreeg Chisnall al de kans om de eerste set te pakken, maar miste vier darts op de dubbel. Met een 97-finish brak Durrant terug naar 2-1. Durrant kon het niet voor elkaar krijgen om die break te verzilveren, met een 13-darter brak ‘Chizzy’ terug en kwam daarmee op een 1-0 voorsprong in set. Durrant moest beginnen aan een comeback, maar hij miste na de pauze meteen al 4 pijlen op de dubbel. Chisnall profiteerde daar optimaal van en brak in 14 darts. De nummer 10 van de wereld wist de break te verzilveren door de leg te beginnen met 160 om uiteindelijk in 16 darts op 2-0 te komen. In de derde leg gooide Chisnall zeven perfecte darts, waar uiteindelijk de triple 17 mis ging. In 15 darts verzekerde de Engelsman zich van een eenvoudige 2-0 (3-1,3-0) in sets overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 102,85 / 37,50%
Glen Durrant: 78,26 / 50%

Daryl Gurney vs Joe Cullen

De vierde partij ging tussen de World Grand Prix winnaar van 2017, Daryl Gurney, en Joe Cullen. De laatstgenoemde kwam goed uit de startblokken. Gurney miste in de eerste leg 6 pijlen op de openingsdubbel, waardoor Cullen met een 88-finish in 11 darts makkelijk zijn eigen leg hield. Gurney begon zijn eigen leg met 5 missers, en hiervan maakte de Engelsman goed gebruik van. Via dubbel 8 werd de break geplaatst. In de derde leg van de eerste set kreeg Gurney de kans om terug te breaken, maar miste twee darts op tops voor een 94-finish. Dankzij een 76-finish pakte ‘The Rockstar’ de eerste set met een setstand van 3-0. Gurney kwam goed uit de pauze, met finishes van 70 en 73 kwam de Noord-Ier 2-0 voor. In de derde leg brak Cullen met 14-darter terug. In de vierde leg miste Gurney één pijl voor de set, waardoor Cullen er 2-2 van maakte. In de beslissende leg was het Cullen die één matchpijl op tops kreeg, maar het uiteindelijk was het Gurney die er in 19 darts 1-1 in sets van maakte. De beslissende set begon matig van beide kanten, waardoor er twee breaks vielen. Met een 18-darter kwam Cullen vervolgens op matchpoint. Toch wist Gurney er een beslissende leg uit te halen, hij maakte er 2-2 van via tops. Cullen mocht de allesbeslissende leg beginnen en hield het voordeel. Met een 60-finish in 14 darts schakelde Cullen een voormalig winnaar uit.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 92,01 / 44,44%
Daryl Gurney: 82,09 / 35,71%

Ryan Joyce vs Peter Wright

De regerend wereldkampioen Peter Wright neemt het op tegen misschien wel de minst bekende darter van het toernooi, Ryan Joyce. Een Schot tegen een Engelsman. De Engelsman liet meteen zien dat Wright rekening met hem moest houden. Hij opende sterk en pakte de eerste leg op (1-0). Ondanks druk van Joyce, maakte Wright hierna alsnog gelijk (1-1). Een sterke dubbel 16 van Ryan Joyce wierp zijn vruchten af. Hij opende snel, en pakte opnieuw de voorsprong met een sterke 92-finish (2-1). Met een 14-darter snoepte Joyce dan ook de eerste set af (3-1). In de tweede set opnieuw een sterke Joyce. In de set van de Schot komt hij wel met 1-2 achter, maar weet vervolgens een belangrijke 69-finish te gooien voor de gelijkmaker. Joyce’s dubbel 16 was ongelooflijk sterk. Hij opende direct, terwijl Wright 8 pijlen nodig had om de leg te openen. Ryan Joyce op weg naar de winnende leg? Na het missen van 125, kreeg Wright 3 pijlen voor 80. Dit lukte niet. De ijzersterke Ryan Joyce gooide 52 uit en pakte verrassend de winst.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ryan Joyce: 96.61 / 75%
Peter Wright: 82.06 / 42.86%

Nathan Aspinall vs Gabriel Clemens

De zevende partij van de avond ging tussen Nathan Aspinall en Gabriel Clemens. Aspinall begon de wedstrijd. Beide spelers begonnen gelijk goed met de eerste dubbel. Clemens pakte de eerste leg met de laatste pijl op dubbel 10. Later kwam Clemens op 2-0 voorsprong door dubbel 5 uit te gooien met zijn tweede pijl. Aspinall kwam wel weer terug op 2-1, maar even later gooide Clemens dubbel 4 uit om de eerste set te pakken. Na de break kwam Aspinall op 1-0 voorsprong met een 90-finish. Later kwam Aspinall op 2-0 voorsprong. Clemens maakte het weer 2-1 door een 85-finish (S19+S16+BULL) uit te gooien. Clemens kwam weer op 2-2 gelijke stand in set 2. Uiteindelijjk wint ‘The German Giant’ de wedstrijd met 3-2 in set 2. Clemens wint met 2-0 van Aspinall.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 86,71 / 30%
Gabriel Clemens: 86,52 / 26,09%

Simon Whitlock vs Chris Dobey

Door het wegvallen van Adrian Lewis mocht Simon Whitlock, die zich voor het eerst sinds 2009 niet had geplaatst voor de World Grand Prix, toch nog mee doen. De Australiër toont de laatste weken weer wat vorm, en dit extra toernooi kwam voor hem zo goed uit. Hij liet meteen in set één zien dat hij niet alleen als vervanger hier kwam, maar dat hij serieuze plannen heeft. Hij startte met een 17-darter, waarna hij de andere twee legs startte met een 152. Uiteindelijk won hij die legs in 15 en 13 pijlen, waardoor er een gemiddelde van 100.2 op het bord stond en een 1-0 voorsprong in sets. Dobey kreeg na de pauze pas zijn eerste pijl op een dubbel en die was meteen raak. Bij die ene pijl zou het ook blijven. Whitlock stond fantastisch te spelen en volgde een 13-darter met een 11-darter. Hij kon het in zijn eigen leg af gaan maken en deed dat met een 15-darter uitstekend. Met een 100+ gemiddelde maakte hij toch even een statement. Outsider voor de titel?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Simon Whitlock: 101,12 / 50%
Chris Dobey: 77,33 / 100%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *