Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Wright, Clayton en Wade winnen kwartfinales in Leeds

Peter Wright, Jonny Clayton en James Wade hebben zich afgelopen donderdagavond geplaatst voor de halve finales van de Premier League in Leeds. Michael van Gerwen had zich al geplaatst voor de halve finales, na een positieve coronatest van Gary Anderson. Lees hier meer.

Woensdagavond liet de PDC weten dat Gary Anderson positief was getest op corona en hierdoor niet mee kan doen aan de Premier League in Leeds. Zijn tegenstander, Michael van Gerwen, ontving een bye en een 6-0 overwinning. Hierdoor stonden er slechts drie kwartfinales op het programma.

In de eerste kwartfinale van de avond wist Peter Wright met 6-2 te winnen van Michael Smith. Beide heren wisten een gemiddelde van 100 te noteren, maar de finishes van de Schot waren beslissend. ‘Snakebite’ wist o.a. 84,68 en 108 uit gooien.

In de kwartfinales won Jonny Clayton zonder problemen van Joe Cullen. Cullen kreeg het scorend niet voor elkaar en moest zich met 6-1 erkennen in ‘The Ferret’. Clayton eindigde op een gemiddelde van 98,25.

In de laatste kwartfinale moest er een beslissende leg komen die uiteindelijk werd gewonnen door James Wade. Wade had de hele wedstrijd de voorsprong en gaf die niet uit handen. In de vierde leg kwam Wade zelfs een break voor te staan, maar die wist Gerwyn Price een leg later meteen ongedaan te maken. In de elfde leg produceerde Wade een 14-darter om opnieuw de halve finales te bereiken.

Halve finales:
Peter Wright vs Michael van Gerwen
Jonny Clayton vs James Wade

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *