Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright - WK Darts 2022

Wright en Clayton gaan strijden voor eerste 5 punten

Vanavond vond de eerste speelronde van de premier league plaats. In het nieuwe format wordt er een toernooi gespeeld met acht spelers en de halve finales zijn nu aangebroken. Jonny Clayton, James Wade, Peter Wright en Gary Anderson hebben de eerste ronde overleefd, hebben hun eerste punt gepakt en kunnen nu op jacht naar meer. Lees hier alles over de halve finales.

Jonny Clayton vs James Wade

In de eerste halve finale van de eerste premier league pakte Wade het hetzelfde aan als in de kwartfinale. James Wade speelde in zijn eigen legs erg sterk en liet de legs van CLayton gaan. Dit kon ook omdat Wade in de vijfde leg wist te breken. Wade wist de break ook te verzilveren en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Wade wilde de eigen legs laten lopen en dat bleek uit de zevende leg, na een 41 en een 54 stond Wade na 12-pijlen op 207. Clayton kreeg wel kansen op de break. In de tweede leg mistte hij er al vier en in de zesde leg mistte hij een hand vol om gelijk terug te breken. Het publiek begon zich er ook steeds meer mee te bemoeien en dit had veel invloed op Wade. Wade kreeg na zijn 4-2 voorsprong nog vijf pijlen op de dubbel, maar hij wist er geen meer te raken. In de achtste leg kreeg Clayton zes beurten om te breken. Na deze break had Clayton het initiatief en hiermee trok Clayton de wedstrijd ook over de lijn.

Gemiddeldes / dubbelpercentage:
Jonny Clayton: 96.49 / 37.5%
James Wade: 91.45 / 30.8%

Peter Wright vs Gary Anderson

Het begin van de wedstrijd leek fijn en Anderson leek ook kans te maken. In de eerste leg wist hij ook gelijk te breken en deed dit ook met een 81-finish en een 12-darter. Vervolgens wist Anderson zijn leg niet af te ronden in zes beurten en werd hij dus terug gebroken. Anderson kon het niveau ook niet vast houden. Peter Wright wist zijn eigen legs te houden in vijf beurten en mocht in de vierde leg ook weer breken in zes beurten. Zo had Wright een grote marge, vooral wanneer hij in de vierde en zesde leg zijn leg wist te houden, Anderson leek de wedstrijd weggegeven te hebben met die twee slechte eigen legs. Vervolgens had Anderson twee mooie finishes in huis, eerst 158 om de leg te houden en hij voegde hier een 91-finish aan toe voor de break. In de tiende leg mistte Wright de Bull voor 170 en zo kon Anderson een last-leg decider af te dwingen. In de laatste leg wist Wright wel weg te lopen, hij was keurig in 15-pijlen uit en won zo toch de wedstrijd.

Gemiddeldes / dubbelpercentage:
Peter Wright: 98.43 / 35.3%
Gary Anderson: 99.98 / 35.7%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *